KØB PLUS!

Politiet kræver ændringer i Brøndby

Københavns Vestegnens Politi kræver nu, at Brøndby IF ændrer i sine sikkerhedsforanstaltninger fremover for at undgå mere fanballade.

Efter al balladen på Brøndby Stadion i onsdag har klubben holdt et møde med Københans Vestegns Politi, hvor retorikken har været hårde en den plejer at være.

Det fortæller politiinspektør Michael Kristiansen.

- Vi har haft et godt og konstruktivt møde omkring de ting, der sket på Brøndby Stadion onsdag aften. Det er jo klart, at det fylder meget ikke mindst hos Brøndby IF, og alvoren er nok gået op for ledelsen, siger Michael Kristiansen.

Under mødet er der blevet talt med alvorsord fra politiets side, der kalder situationen ærgerlig.

- Vi har haft fokus på to ting. Alt den pyroteknik, som er fyrværkeri, der kommer ind på stadion, det er man altså nødt til at kigge på. Det hænger så også sammen med indretningen af stadion og kontrollørernes rolle i den forbindelse, siger politiinspektør Michael Kristiansen.

Politiet har bemyndigelse til at gå ind og stille krav til klubberne om, hvordan man skal indrette sig og gebærde sig under kampene.

Og selv om man endnu ikke vil gå yderligere i detaljer om mødet, så har ordensmagten altså har sendt Brøndbys ledelse hjem med forskellige løsningsforslag til brug fremover.

- Vi har foreslået nogle løsningsmodeller, som Brøndby nu skal hjem og kigge på i forhold til, hvordan man indretter stadion og forbedrer de muligheder, så de, der vil lave balladen, har muligheden for at blive opdaget, mens de står og begår ulovligheder. Så Brøndby skal blandt andet se på, hvordan man placerer de forskellige kontrollører på stadion, siger Michael Kristiansen og afslutter:

- Der er altså løsningsforslag fra vores side, og dem var Brøndby meget, meget villige til at leve op til.