KØB PLUS!

Politi: Brøndby-baneløbere slipper

Ordensmagten roser Brøndby og FCK for et konstruktivt møde om fan-ballade og manglende overvågning.

Langt de fleste af de mange hundrede fans, som løb ind på banen efter pokalkampen mellem Brøndby og FCK 28. november, slipper uden straf.

Det fortæller politiinspektør Michael Kristiansen fra Københavns Vestegns Politi.

- Vi ved jo godt, at de der baneløbere, dem kan vi ikke gøre noget ved. Det vil ikke give nogen mening for hverken os eller klubberne. Vi går efter voldsmændene, siger han. 

Normalt koster det ellers femcifret at træde ind på grønsværen på Brøndby Stadion. 

 - Baneløbere, hvilket indebærer alle, der forcerer hegnet eller på anden måde forsøger at få adgang til spillepladsen, pålægges en afgift på 10.000 kr. til umiddelbar betaling, skriver klubben i ordensreglementet. 

Politiinspektøren var i dag til møde med klubberne, hvor begge direktører, Tommy Sommer Håkansson og Anders Hørsholt, ifølge sporten.dks oplysninger deltog.

Øverst på dagsordenen var, hvordan fremtidige opgør skal afvikles uden den form for ballade, der var efter pokalkvartfinalen, hvor en del af Brøndbys fans løb ind på banen og kom i klammeri med FCKs tilskuere.

Som sporten.dk kunne afsløre 27. december, har hjemmeholdets videomateriale ikke virket i tilstrækkeligt grad, så politiet kunne få udleveret de ønskede klip, hvor baneløberne stormede banen.

Det har Brøndby nu bekræftet på sin hjemmeside.

- Grundet en teknisk fejl på Brøndby Stadions overvågnings-system har det ikke været muligt at levere optagelser, som politiet kan bruge i deres efterforskning, skriver klubben.

Derfor er det nu tid til at kigge fremad, forklarer Michael Kristiansen, der melder om et konstruktivt møde med de ansvarlige klubber.

- Jeg hilser det velkomment, at der nu er kommet en afklaring. Vi har gået og ventet på at få materialet, men da vi ikke kunne det på grund af tekniske problemer på Brøndby Stadion, jamen så må vi bare se at komme videre. Det er der ikke noget at gøre ved, siger Michael Kristiansen.

- Vi har normalt muligheden for at se på klubbernes video-overvågning, om vi har overset noget, og det har vi bare ikke nu. Det vigtigste i den situation var, at der ikke var nogen, der kom til skade efter den kamp, fortsætter politiinspektøren.

Han slår fast, at Brøndby ikke vidste besked om defekten af video-overvågningen, før der reelt var brug for den.
  
- Brøndby har også hele tiden tænkt, at overvågningen virkede, og det var også derfor, vi efterspurgte det, så vi har overhovedet ikke været inde i overvejelser omkring at aflyse kampen, fordi overvågningen ikke virkede.

Et kapitel fra kampen mellem Brøndby og FCK er nu afsluttet, men forude venter DBUs afgørelser om de ankede sager fra begge klubber.

FCK fik i første omgang tildelt en bøde på 100.000 kroner for balladen, mens Brøndby må spille to kampe, muligvis tre, uden tilskuere samt betale en bøde på 150.000 kroner.