KØB PLUS!

Per B og co. ville ikke have rigmænd

Per Bjerregaard og hans allierede i Brøndbys bagland var imod samarbejdet med de tre millionærer, der torsdag aften fortrød deres tilsagn om økonomisk hjælp til den trængte klub på Vestegnen.

Da de tre millionærer Thomas Rasmussen, Allan Kamper og Casper Hvidbjerg torsdag aften ombestemte sig på baggrund af pressens kritiske spørgsmål og trak alle tilsagn om at investere i Brøndby IF, var det tilsyneladende ikke alle medlemmer i Brøndbys ledelse, der var kede af det.

Ifølge BTs fodboldredaktør Morten Crone Sejersbøl er der nemlig en splittelse lodret gennem Brøndbys ledelse. Og splittelsen mellem gamle og de unge truer med at koste Brøndby eksistensen, skriver Morten Crone Sejersbøl:

- For at forstå magtkampen ret, skal man kende til de interne alliancer i Brøndby. Grupperingerne består i store træk af de gamle og de unge.

- I den gamle gruppe finder man formand Sten Lerche og næstformand Benny Winther samt sikkerhedschef Emil Bakkendorff og den tidligere direktør og formand for det hele, Per Bjerregaard. Sidstnævnte udgør selve toppen af det interne hierarki og kan derfor påvirke både de nævnte og alle de øvrige gamle Brøndby-folk i amatørafdelingen, hos veteraner og i Fonden, hvor han selv sidder, fordi den endnu ikke er blevet opløst, sådan som den sandsynligvis bliver inden en emission.

- I den unge gruppe sidder bestyrelsesmedlemmerne Johnny Nederskov Nielsen (der ikke vægter ret meget), slagfærdige Bjarne Jensen og Tommy Håkansson, der samtidig fungerer som konstitueret direktør.

Morten Crone Sejersbøl fastslår, at de to grupperinger har arbejdet i hver deres retning, når det gælder om at sikre klubbens overlevelse:

- Som BT afslørede tirsdag og onsdag, havde han fået rigmændene Thomas Rasmussen, Casper Hvidbjerg og Allan Kamper til at sige ja til flere playersponsorater, mens sponsorerne med Friis Rengøring som en af de toneangivende var klar til at gå ind i et forhandlingsforløb. I går meddelte Rasmussen, Hvidbjerg og Kamper så, at de trak sig på grund af pressehetz.

- Håkanssons planer har ikke været den gamle gardes kop te. De ville ikke have Casper Hvidbjerg, der har tvivlsomme forbindelser i de hårdtslående miljøer, ind i klubben, og det har de nu opnået.

- Samtidig arbejder Benny Winther, der af mange lidt overraskende betegnes som en af de mest konstruktive i hele forløbet med at redde klubben, med at finde alternative investorer.

- Men sikkert er det, at fløjene ikke arbejder ret godt sammen. Tværtimod. Og at nerverne er uden på tøjet. Alle i klubben kender til de spændte forhold, og de frygter, det vil forhindre klubbens overlevelse.

Læs hele Morten Crones blog her: