KØB PLUS!

Nye vinde - og så alligevel ikke

KOMMENTAR

Aldrig har en dansk fodboldklub på samme tid detoneret så mange bomber, som Brøndby gjorde kort før klokken 14.00 fredag. Allerede fra morgenstunden havde vi afsløret, at selskabet havde valgt at nedskrive værdien af Brøndby Stadion og gøre et gigantisk indhug i egenkapitalen, hvilket man i årevis har overvejet uden at turde gøre tanke til handling.

Det markerede et sundt tankeskift, der blev understreget af, at selskabet nu endelig ophæver den A- og B-aktiestruktur, der indtil nu har betydet, at magten i Brøndby IF har ligget i meget få lommer hos personer, meget langt væk fra den professionelle afdeling. Det er tæt på at være revolutionerende, og nu er der for første gang nogensinde blevet reel mulighed for at kapitalisere Brøndby gennem en eller flere aktieemissioner.

I det lys er det også skuffende for alle, der ønsker Brøndby tilbage til toppen af dansk fodbold, at den måske allerstørste bombe fredag var, at forhandlingerne med Frank Buch-Andersen var brudt sammen, fordi Brøndby havde valgt at sige nej til hans krav. Disse krav ønsker hverken Brøndby eller Frank Buch-Andersen at uddybe, så lad bare mig udlægge teksten.

Jeg tror ikke, at Brøndbys bestyrelse og direktion har ønsket at afgive deres taburetter, sådan som Frank Buch-Andersen har krævet. Han har givetvis villet udskifte det meste af ledelsen for at få magten, som de sikkert vil sige i Brøndby, og i øvrigt havde han ikke så mange penge med, som han havde lovet. Frank Buch-Andersen vil nok replicere, at det ikke handlede om personlig magt, men om at få professionelle folk til at styre selskabet, og sådan kan man se så forskelligt på samme sag.

Nu har begge parter så aftalt ikke at udtale sig om det spørgsmål, så køb min udlægning eller lad være. Under alle omstændigheder betyder sammenbruddet, at Brøndby nu skal ud og finde nye investorer, og det er totalt umuligt at forestille sig, at der kan blive tale om beløb, der bare nærmer sig de 150 mio. kr., Frank Buch-Andersen ifølge eget udsagn ville garantere.

Mange har spurgt mig, om Per Bjerregaard stadig spiller en rolle i klubben. Svaret er, at han med ophævelsen af A- og B-aktierne ikke længere vil have formel magt, fordi amatørafdelingen (hvor han er formand) stækkes, men at han stadig har indflydelse, når det handler om at finde nye investorer. Han er en del af det netværk, Brøndbys professionelle afdeling trækker på, og hans netværk er stadig større end de flestes i klubben.

Jeg har intet begreb om, hvad han finder frem. Eller hvad andre i klubben finder på. Men jeg kan dårligt forestille mig, at man finder nogen, der ikke vil have magt og indflydelse af den ene eller den anden art, sådan som Frank Buch-Andersen ville. Til gengæld kan jeg kun forestille mig, at beløbet bliver voldsomt meget lavere og ikke på udviklings- men kun på overlevelsesniveau.

Morten Crone Sejersbøl er fodboldredaktør på BT

Din kommentar

Kommentarer

Det er vel meget rimeligt at FBA leverer hvad han lover

Skrevet af Anonym, Tirsdag den 27. november 2012, 10:03

inden Brøndby åbner døren og ruller løberen ud?

Hvis det er rigtigt, som EB skriver, at Frank Buch Andersen (FBA) ikke var i nærheden af at skaffe 150 mio. kr., finder jeg det rimeligt, at Brøndby ikke bare overlader ham nøglerne.

Men det ville nok være en for positiv vinkel på Brøndby til at Sporten.dk ville kunne finde på at trykke den. Fy for h..... for en ensidig, tentiøs avis

spørgsmål

Skrevet af Anonym, Fredag den 23. november 2012, 21:28

Utrolig at nogle har kommet igennem til Morten Crone. Han skriver: "Mange har spurgt mig" osv..

Flere har her på sitet spurgt om sporten.dk og BTs rolle i forbindelse med Tyler Hamiltons besøg, om BT har betalt rejse, forplejning, overnatning, har BT økonomisk interesse i salget af Hamiltons bog m.m. uden et svar
Men så er muligheden her nu!

For sent

Skrevet af Anonym, Fredag den 23. november 2012, 18:28

Bröndby RIP