Ny FCK-træner buh'et ud af Belgien

FCKs nye træner fik trods mesterskaber en hård medfart af Anderlechts fans

To mesterskaber og en pokaltitel var ikke nok til at tilfredsstille Anderlechts fans.

Når Ariël Jacobs flytter til København, er hans kufferter ikke den eneste bagage, han tager med. Han forlod efter fire og et halvt år Anderlecht med et omdømme som både lynende intelligent og dygtig, men også som repræsentant for en defensiv spillestil.

- Han var meget intelligent og venlig i starten. Men gradvist blev han mere kynisk, da fansene begyndte at vende ham ryggen, og pressen blev kritisk, siger journalisten Alain Eliasy, der dækker Anderlecht for avisen Gazet van Antwerpen.

Han fortæller om særligt én episode, der tydeligt viste fansenes kolde følelser over for Ariël Jacobs.

- Da klubben inden sidste sæson præsenterede truppen, blev Ariël Jacobs buhet ud af sine egne fans, fordi klubben ikke bare var sluttet som treer, men også havde fejlet i Europa og endda spillet kedeligt, siger Alain Eliasy.

Ariël Jacobs formåede i to forsøg ikke at kvalificere Anderlecht til Champions League, og det var sammen med det defensive udgangspunkt årsagen til, at han ikke var populær blandt fans og presse omkring Anderlecht.

Til gengæld var han en yderst vellidt figur blandt spillerne i klubben. Filip de Wilde, tidligere belgisk landsholdsmålmand og Jacobs’ målmandstræner i Anderlecht, fortæller til sporten.dk, at Ariël Jacobs er lynende intelligent og bruger sit intellekt til at komme tæt på spillerne.

- Han taler mange forskellige sprog, og det gør, at spillerne hurtigt får tillid til ham. Ariël taler meget på tomandshånd med spillerne, også om personlige forhold. Og hver gang forbereder han sig grundigt, så han ved, hvilken situation spilleren står i. Han er meget populær hos langt de fleste spillere i klubben, siger Filip de Wilde.

Ariël Jacobs blev fredag præsenteret i FCK på en to-årig kontrakt og fremstod med det samme som en sympatisk og rasende klog mand.

Som ung universitetsstuderende læste han til tolk og brugte tre år i aftenskole på at tillære sig dansk for at udføre arbejde for EF, det daværende EU.

I de mellemværende 40 år er hans dansk blevet rustent, men Jacobs regner med, at han snart kan kommunikere med sine spillere i FCK.

- Jeg vil gerne snakke med spillerne individuelt. Ikke bare om fodbold, men også om personlige ting og familiære anliggender. Og så er det vigtigt, at jeg taler spillerens eget sprog, siger Ariël Jacobs.

Han er ikke glad for at tale om spillestil. Han fortæller, at han er fleksibel i forhold til formation, og at det afhænger af truppen og klubbens filosofi og kultur.

Spørger man til gengæld målmandstræner Filip de Wilde, begynder han at smågrine.

- Han kan godt lide at spille på en måde, så han vinder kampe. Nogle gange var det 4-3-3, andre gange 4-4-2. Det betød ikke så meget, siger de Wilde.

Ifølge sporten.dk's oplysninger afslog Ariël Jacobs et tilbud på 2 millioner euro årligt (15 millioner kr., red.) fra arabiske Al-Hilal. Det lukrative tilbud tvang FCK til at højne buddet på Jacobs, som bliver den dyreste træner i klubbens historie.

Ariël Jacobs er 58 år og har ud over Anderlecht erfaring fra bl.a. Mouscron, Lokeren og flere belgiske ungdomslandshold samt en periode som assisterende landstræner for Belgien.

Læs også:

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08