Nej, Jan Bech Andersen slipper ikke. Hans undercover-kritik af bla. (nu tidligere) træner Thomas Frank er blevet opdaget i udlandet.

Her går historien nu rundt, og ordene er ikke pæne om, hvordan Brøndby-ejeren under navnet ’Oscar’ svingede den verbale sabel på et fan-forum på nettet.

BT.dk har kigget nærmere på omtalen af Jan Bech Andersen og Brøndby i andre lande.

Vi lægger ud hos engelske The Sun. Her bruger man et engelsk ordsprog som anslag:

»Hvem der end fandt på ordsproget ‘Sticks and stones will break my bones but words will never hurt me’ (sådan cirka: ’Kæppe og sten brækker mine knogler, men ord vil aldrig såre mig’) har tydeligvis aldrig været oppe mod med en tastatur-kriger.«

Her har man tydeligvis svært ved at forstå, at det kunne komme her til, og mediet refererer til de engelske klubber Manchester United og Newcastle.

»Kan du forestille dig Ed Woodward (Manchester United-direktør, red.) gå så langt for at slippe af med Louis van Gaal eller Mike Ashley gemme sig på ’Toon Forum’?« spørges der.

Videre til svenske Aftonbladet, hvor man selvfølgelig vinkler på det svenske islæt i Vestegnsklubben:

Her bringer man historien under rubrikken ’Hånede Elmander under falsk navn’.

Her lyder det: »Der er kaos i danske Brøndby.«

De svenske kollegaer hos Expressen har i øvrigt valgt at bruge en noget nær identisk rubrik: ’Hånede Elmander – under falsk navn'.

Her lyder det sådan her: »Totalt kaos i den danske storklub Brøndby, der har flere svenske spillere.«

Og: »En nyhed, der har slået ned som en bombe i Danmark.«

Britiske Guardian rapporterer nøgternt:

»Brøndby-træner Thomas Frank har besluttet at forlade den danske topklub efter at være blevet kritiseret af formanden på online-fanforum.«

Så er der lidt mere schwung hos Yahoo Sports, hvor man bruger udtrykket 'blimey' (hold da op) om hurlumhejet:

»Der kommer store nyheder fra Danmark i dag (onsdag, red.), og det er ikke den slags, man finder andre steder. Undtagen måske i Leeds eller Newcastle.«

Her citeres fra Jan Bech Andersens lange onsdags-undskyldning fra Brøndbys hjemmeside: »Jeg skal lære at holde min kæft.«

Hos Yahoo Sports konstateres der efterfølgende: »Du har nok ret dér, Jan.«

I Holland er sagen blevet opdaget af NOS.

Her kalder man det ’en bemærkelsesværdig sag’. Og der trækkes en reference til målmand Stijn Stijnen, der i 2011 på lignende vis prøvede at miskreditere både holdkammerater og bestyrelse, efter at han blev sendt ned på andetholdet.

Hos skotske Daily Record sammenlignes Jan Bech Andersen med en tidligere direktør for fodboldklubben Rangers, Imran Ahmad.

»Er du Imran Ahmad i forklædning?« spørges der i rubrikken.

Den tidligere Rangers-boss gjorde nemlig noget tilsvarende, da han i et online-debatforum anonymt kritiserede tidligere trænere. Imran Ahmad endte i øvrigt med at blive fyret.

»Hvem har egentlig lyst til at blive fodbold-træner? Det er jo hårdt nok at sammensætte et hold, der skal kunne slå modstanderne uden også at skulle bekymre sig om, hvad din formand skriver om dig på nettet,« lyder det i Daily Record.

På Facebook har mændene bag computerspillet Football Manager fået øje på Jan Bech Andersens uheldige ageren - og inspireret af Brøndby-bossen har man foreslået følgende tilføjelse til 2017-udgaven af manager-spillet:

»Tillad formanden at svine træneren til via sin søns konto på et debatforum.«

Football Manager har over en million følgere å Facebook.

Også det store nyhedsbureau Reuters har opsnappet historien og har lavet en kort version, der er sendt ud til deres kunder i hele verden. Bla. her hos Eurosport. Her minder man dog om Brøndbys storhedstid i 80erne og 90erne med en Europa Cup-kvartfinale som største resultat.

Der findes også en kort beskrivelse af sagen hos Evening Standard.