KØB PLUS!

Nedrykning: Rivalerne vil savne Brøndby

Rivalerne vil savne Brøndby, hvis sæsonen ender med, at de blågule ryger ud af landets bedste fodboldrække.

Fem point under stregen og blot et nederlag i Silkeborg fra decideret isolation i bunden. Dansk fodbolds mest vindende klub gennem de seneste 30 år leger med døden i Superligaens dynd.

Inden morgendagens skæbnekamp i det midtjyske Søhøjland har Brøndby blot vundet én enkelt kamp på et tidspunkt, hvor sæsonens halvvejsmærke nærmer sig med hastige skridt. 15 af årets 33 kampe er spillet og den blå/gule traditionsklub med de 10 mesterskaber har blot indsamlet ni point på vejen.

Klubben med brønden i logoet tager vand ind og er i alvorlig fare for et forlis. Nedrykningen og 1. division lurer lige om hjørnet, og det ærgrer kollegerne og konkurrenterne i Superligaen.

- Vi kommer til at savne en klub med historie og traditioner, som historisk set har fyldt meget både på og uden for tribunerne. Det vil være et savn for Superligaen, hvis de ikke er der, siger FC Københavns adm. direktør Anders Hørsholt til sporten.dk om udsigten til at miste ’Løvernes’ største rival og modsætning.

Dén holdning deles af Thomas Christensen, der udover jobbet som adm. direktør i OB også bestrider titlen som bestyrelsesformand i klubbernes sammenslutning Divisionsforeningen.

- Jeg tror ikke, der er en eneste leder i de danske klubber, som ikke synes, det er trist, hvis et stykke fodboldhistorie som Brøndby skulle rykke ud af den danske liga. Brøndby repræsenterer en fantastisk historie om både store sportslige bedrifter, en stor fanskare og en høj standard omkring talentudvikling, indrømmer OB-bossen.

Det er ikke på pengepungen, de øvrige klubber rammes af en Brøndby-nedrykning. I stedet vil et farvel til de blå/gule være et stik et sted, der gør lige så ondt - i fodboldhjertet.

- Folk dyrker fortidens rivalisering med en klub som Brøndby, og det er der en masse værdier i for både fans og klubber, påpeger Thomas Christensen.

I FC København er holdningen mere kompleks. For ’Byens hold’ er Brøndby ikke bare en konkurrent. Nej, holdet fra Vestegnen er den altoverskyggende rival. Derfor er Anders Hørsholt også en smule splittet, når det gælder Brøndby i 1. division.

- Hvis de rykker ned, rykker de ned, og de to hold der ender sidst, har ikke fortjent at spille i Superligaen, konstaterer FCK-direktøren, der dog ikke kan undgå at tænke over de dramatiske derby-kampe, der vil gå tabt, hvis Brøndby tager elevatoren ned på 2. klasse.

- Det er klart, at de kampe, vi spiller mod Brøndby, fylder en masse for os, fordi det især er der, vi kan skabe en international stemning. Det kan vi godt lide, og derfor kan vi også godt lide, når vi får besøg af Brøndby. De er med til at skabe det, få andre klubber i Danmark lige nu kan - udover FC København. De store kampe, de store momenter og de store øjeblikke. Det kan vi sammen med Brøndby, og det kommer vi selvfølgelig til at savne, hvis de ryger ned. Der er ikke noget bedre for FC København end muligheden for at banke Brøndby i en flot kulisse, fortsætter Hørsholt.

Spørgsmålet er så, om Superligaen som helhed også vil tage et dyk, hvis Brøndby rykker ned. Kan interessen og ligaens brand opretholdes på samme niveau uden et af de største flagskibe?

- Historisk set er Brøndby en af de største klubber herhjemme. Der er kun én klub der er større, og det er vores. Hvis det element forsvinder ud af ligaen, bliver den relativt mindre interessant. Men man skal huske på, at det kan give plads til noget andet. Måske vil en nedrykning til Brøndby give plads til noget, der kan blive lige så godt eller ligefrem bedre, slutter Anders Hørsholt.

Læs også: