KØB PLUS!

N'Doye sikrer FCK stort overskud

FC København opjusterer forventningerne til regnskabet for 2012 med 10 millioner kroner.

Imens de fleste Superliga-klubber kører med underskud, er FC København på vej mod et stort overskud for 2012. Parken Sport & Entertainment har onsdag fremlagt regnskab for tredje kvartal af 2012, og resultatet er, at firmaet opjusterer fra et forventet overskud på 45 mio. kr til 55 mio. kr.

Omsætningen forventes fortsat at ligge på 1,2 mia. kroner for hele året. I de første tre kvartaler af 2012 har hele Parken Sport & Entertainments omsætning ligget på 886,7 mio. kr, hvilket er lavere end sidste år, hvor der var en omsætning på 1.060 mio. kr. Det skyldes blandt andet den manglende deltagelse i Champions League.

Udviklingen i de første ni måneder af 2012 er ifølge regnskabet forløbet som planlagt.

En af årsagerne til det forventede overskud skyldes et plus på transferaktiviteterne. FC København har i år solgt profilerne Dame N'Doye og Bryan Oviedo.

- Resultatet af transferaktiviteter udgjorde 19,0 mio. kr. i de første 9 måneder af 2012 mod -5,2 mio. kr. i samme periode sidste år. Resultatet skyldes primært salg af Dame N’Doye samt Bryan Oviedo, lyder det i regnskabsrapporten.

Udover FC København driver Parken Sport & Entertainment virksomhederne Fitness.dk og Lalandia Feriehuse, som samlet melder om et lille fald i omsætningen.

Læs også: