Efter en sæson i skyggen er Nicklas Helenius tilbage. Med en comebackscoring på straffe var angriberen med til at sikre nordjysk sejr over FC Midtjylland.

2-0 blev det til AaB over FC Midtjylland, der jagtede revanche, efter det lykkedes ålborgenserne at overhale midtjyderne indenom i kampen om DM-guld i sidste sæson. Blandt andet på to sejre over FCM-træner Glen Riddersholms mandskab.

At effektiviteten trods et skuffende år i Aston Villa er intakt, viste Nicklas Helenius med al tydelighed. Kun to minutter efter sin indskiftning i anden halvleg udnyttede han iskoldt et straffespark foran de fans, han så længe har sukket efter at komme hjem og spille for. Uden den mindste antydning af nerver eller usikkerhed.

Målet var FC Midtjyllands anden kolde dukkert i løbet af to minutter. Anders K. Jacobsen, der sammen med Lukas Spalvis startede på toppen på bekostning af netop Nicklas Helenius, bankede det første søm i FCM-kisten, da han stemplede et flot indlæg af Jakob Ahlmann i kassen. Samme Anders K. Jacobsen var i øvrigt manden, der fremtvang straffesparket, som blev begået af Francis Dickoh. En forseelse, der ud fra tv-billederne at dømme, så en smule tvivlsom ud.

Med 2-0-scoringen blev spændingen punkteret i en kamp, hvor FC Midtjylland også havde deres chancer. Rilwan Hassan, der scorede et flot mål i premiere-sejren mod Brøndby, havde en stor chance efter en brøler af AaBs Kenneth Emil Petersen. Morten Duncan Rasmussen, som jagtede sit Superligamål nummer 100 i karrieren, kom derimod ikke frem til meget. Med undtagelse af en episode i overtiden, hvor han blev sparket ned af AaB'eren Rasmus Thelander og vel burde være tildelt et straffespark.

Med den vigtige sejr over FC Midtjylland, der efterfølger en lidt skuffende nulløsning mod Sønderjyske i premieren, har AaB sikret sig et godt afsæt til onsdagens store opgave. Her kommer kroatiske Dinamo Zagreb til Nordjylland for at spille Champions League-kvalifikation.