*


KØB PLUS!

Lynge skal finde sin afløser inden sommer

AaB arbejder allerede på at finde Lynge Jakobsens afløser som direktør. Og den afgående er selv med i processen

AaBs mange-årige direktør Lynge Jakobsen stopper i jobbet til sommer. Dermed skal AaB på jagt efter en ny chef for butikken, og den proces er allerede gået i gang.

Bestyrelsesformand Finn V. Nielsen begræder således Lynge Jakobsens afgang, men han har respekt for beslutningen.

- Vi har en stor opgave foran os, og det bliver ikke så nemt. Jeg er ikke dybt overrasket over det, for Lynge har aldrig sagt, at han ville blive ved til han bliver 70, men jeg ved også, at han er firmaets mand, så han ville finde det rette tidspunkt. Han har så ment, at det er nu, men jeg havde da håbet, at han ville vente et års tid med det. Men jeg har respekt for beslutningen, siger Finn V. Nielsen til tipsbladet.dk.

Bestyrelsesformanden håber at have en afløser klar senest til sommer.

- Det går vi efter, men vi skal ikke bare ansætte for at ansætte. Vi skal have den rigtige mand, men vi arbejder på, at det skal være til sommer. Vi har lavet et lille udvalg, der skal arbejde med det. Vi har også haft Børge Bach inde og hjælpe på salgsområdet, og han er jo også pensionist ved siden af. Så vi skal både have en til salgsafdelingen og til sporten, så det arbejder vi på nu, siger han.

Finn V. Nielsen bekræfter desuden, at Lynge Jakobsen bliver en del af det udvalg, der skal finde hans egen afløser. Selv ser Lynge Jakobsen frem til processen.

- Jeg bliver af en del af arbejdet med at finde frem til en gruppe af personer, vi skal snakke med. Det er helt naturligt, når jeg har været her i så lang tid, og det ser jeg frem til at dykke ned i. Men det er jo ikke sådan, at mit stop har været kendt i en måned, for vi er en børsnoteret virksomhed. Derfor har vi heller ikke allerede linet dem op, der kunne komme i betragtning til det her job, siger Lynge Jakobsen til tipsbladet.dk.

Bestyrelsesformand Finn V. Nielsen har endnu ikke nogle foretrukne kandidater, men han afslører gerne, at en dansk kandidat er foretrukket. Om det ligefrem kan blive en person, der allerede er i et lignende job i Superligaen, vil han dog ikke spekulere i.

- Vi har ikke tænkt så langt endnu, men vi foretrækker en dansker. Det er kvalifikationerne, der er afgørende, så hvis der er to personer med samme kvalifikationer, tager vi en dansker. Men det er også et attraktivt job, så jeg forventer da, at vi også får nogle henvendelser, siger Finn V. Nielsen.

Lynge Jakobsen har været direktør i AaB i 17 år til sommer.

tipsbladet.dk

Læs også: