KØB PLUS!

Krise-jul i Brøndby: Lønnen er i fare

Brøndby IF kan ikke garantere, at klubbens spillere og øvrige ansatte får løn i december.

Brøndby IF er nu i så store økonomiske vanskeligheder, at klubben i løbet af denne uge er nødt til at få tilført frisk kapital. Lykkes det ikke, er det ikke sikkert, at klubben kan betale løn til spillerne og de ansatte ved udgangen af denne måned, skriver Jyllands-Posten.

Brøndby IF har ført forhandlinger om en aktieemission med en række investorer, men indtil den er gennemført, er klubben nødt til at finde pengene til lønninger et andet sted.

- Vi skal have garanteret likviditeten frem til emissionen, og indtil vi har det, kan jeg ikke garantere noget som helst, siger klubbens administrerende direktør Tommy Håkansson til Jyllands-Posten.

Vestegnsklubben kæmper både med sportslige og økonomiske problemer. Der er udsigt til et underskud på mellem 245-250 millioner kroner på grund af nedskæringer i værdien af Brøndby Stadion og dertil kommer et driftsunderskud i 2012 på 15-20 millioner kroner. Samtidig skylder Brøndby IF nuværende og tidligere spillere et millionbeløb i manglende feriepenge og pensionsbetalinger.

På den sportslige front ligger de tidligere danske mestre og Champions League-deltagere på en 12. plads i Superligaen.