Krisen fortsætter med at kradse i Superliga-klubberne FC Midtjylland og Brøndby. Det ene point de i den indbyrdes 1-1 kamp i Herning tjente mod hinanden betyder, at de fortsat befinder sig i bundregionen af dansk fodbolds fornemste række.

For mens midtjyderne er fjerdesidst - kun tre point over nedrykningsstregen - er Brøndby stadig sidst.

I første halvleg var det stort set kun de to holds målmænd, der leverede præstationer over middel. Mens FCM-keeper Jonas Lössl reddede et glimrende langskud fra Quincy Antipas, var Brøndbys Michael Tørnes på plads, da Petter Andersson fyrede kanonen af fra distancen.

Til gengæld stod markspillerne på de nærmeste i kø for at demonstrere, hvor uskarpe de er iøjeblikket. Hos FC Midtjylland, der er uden sejr siden 2. september, hvor de besejrede Esbjerg 1-0, misbrugte både Morten Rasmussen og Erik Sviachenko store scoringstilbud, mens Simon Makienok var største synder hos Brøndby.

Men heller ikke dommerpræstationen var i top. Set fra sidelinien undlod Kenn Hansen et par minutter før pausen at dømme straffespark, da Clarence Goodson fældede hjemmeholdets U21-landsholdsanfører, Mads Albæk.

- Der var klokkeklart straffe, sagde FCM-veteranen Kristian Bak Nielsen i pausen til TV3 , hvor han ærgrede sig over, at de første 45 minutter var endt målløs.

- Vi havde chancerne, men manglede skarpheden, sagde Kristian Bak Nielsen, der i skadesplagede Izunna Uzochukwus fravær var flyttet fra forsvaret til midtbanen.

Der gik kun et minut af anden halvleg før Brøndby også kunne føle sig snydt. Forsvarsspilleren Dario Dumic sendte bolden i netmaskerne, men selvom TV-billederne intet beviste blev scoringen annulleret for offside.

Kort tid efter kom hjemmeholdet foran. Rilwan Hassan sendte fra højrefløjen en bolden ind i Brøndbys straffesparksfelt. Her havde såvel Jens Stryger Larsen som Jan Kristiansen muligheden for at afværge situationen. Men ikke desto mindre sendte Petter Andersson bolden i netmaskerne fra nært hold.

Det var svenskerens første fuldtræffer. Efterfølgende lyste frustrationerne ud af øjnene på Brøndby-spillerne. Eksempelvis var Jan Kristiansen så rasende over sit holds spil, at han smadrede sine fodboldstøvler hårdt ned i grønsværen, da han blev udskiftet.

Smilet vendte dog en lille smule tilbage i kampens slutfase, hvor det lykkedes for Quincy Antipas at udligne til slutresultatet 1-1.

Heller ikke udenfor banen ser det specielt godt ud for FC Midtjylland og Brøndby iøjeblikket. Så store er de økonomiske problemer, at nedrykning til 1. division kan blive direkte ødelæggende : Mens Brøndby i første halvdel af 2012 havde et underskud på 6,4 mio. kroner, præsenterede FC Midtjylland så sent som i torsdags et årsregnskab med et minus på 36 mio. kroner.

- På generalforsamlingen sagde Johnny Rune (bestyrelsesformand, red.) at vi måske kommer i likviditetsproblemer til foråret, sagde FC Midtjyllands sportsdirektør, Claus Steinlein, før kampen. Både FC Midtjylland og Brøndby får i næste weekend igen muligheden for at erobre den sejr, de i efterhånden lang tid har jagtet, mod henholdsvis AaB og OB.