Kommunen klar med millioner til Brøndby

Torsdag kl. 16.30 mødes det udvidede økonomiudvalg i Brøndby kommune for at diskutere sagen.

Brøndby kommune lovede i sidste uge, at de ville se positivt på mulighederne for at hjælpe fodboldklubben ud af den økonomiske krise. Klubben havde da også allerede henvendt sig, fortalte borgmester Ib Terp, men den havde intet at sælge, så mulighederne udtømtes ret hurtigt.

Nu er muligheden for at hjælpe imidlertid rykket nærmere. I dag klokken 16.30 mødes det Udvidede Økonomiudvalg i Brøndby kommune for at diskutere klubben under den simple overskrift 'BIF A/S'. På dagsordenen er udelukkende en 'orientering om - og drøftelse af situationen omkring BIF A/S' som det hedder i mødeindkaldelsen, og ifølge sporten.dk's oplysninger er der nu kommet konkrete muligheder for at hjælpe økonomisk.

Således er muligheden for et salg af de lokaler på Brøndby Stadion, der huser Brøndby Gymnasium, til kommunen, en mulighed, hvilket borgmester Ib Terp (S) bekræfter over for sporten.dk.

- Det er korrekt, vi skal drøfte muligheden for at købe gymnasiet. Det skal vi gøre i aften, siger Ib Terp til sporten.dk.
 
- Det er ikke fordi, vi tager selve beslutningen om at købe det i aften. Vi skal have en principiel drøftelse om, vi skal ind i det, og hvis vi beslutter det, skal vi have detaljer på plads så som vurderinger og pris osv. Vi ved godt, at BIF har travlt, men vi har nogle procedurer, der skal overholdes, siger Terp og fortsætter:

- Hvis vi tager beslutningen om at gøre det, går der vel en uges tid, inden det hele er på plads. Jeg vil tro, at der er flertal for det, siger Terp, der vil blive glad, hvis kommunen kan hjælpe klubben.

- Selvfølgelig er det en måde at hjælpe klubben på, men det er en investering, der er risikofri for os. For hvis dette bliver til noget, får vi jo skødet på den ejendom. Gymnasiets lokaler ligger som en del af stadion, og den kan juridisk set udskilles.

Løsningen med at købe gymnasiet .er kun er blevet muliggjort af, at Nordea har accepteret, at Brøndby IF får en del af provenuet ved et salg, selvom banken har pant i klubbens stadion. Det skal ifølge vores kilder sikre Brøndby og Nordea hver omkring 10 mio. kr., hvilket imidlertid ikke ligger fast, før forhandlingerne endeligt er afsluttede.

Forhandlingerne er næppe blevet sværere af, at det er den tidligere borgmester og medstifter af Brøndby IF, Kjeld Rasmussen, sidder som formand for gymnasiet.

  

Afstemning

Læs også:

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08