KØB PLUS!

Kent N.: Vi fandt aldrig nøglen til det gode spil

AaB hentede en sejr mod HB Køge i sæsonens sidste kamp på Nordjyske Arena.

Der kan være millioner til forskel, om et Superliga-mandskab ender på en sjetteplads eller derunder. Både hvad angår en ekstra hjemmekamp til næste sæson, mens også uddelingen af bonusser i tv-penge efter sæsonen. 

Man skulle tro, at de mange penge var en motivationsfaktor for den økonomisk trængte klub AaB, men det var en flok nordjyske spillere uden den store gejst, som trådte ind på græsset for at spille Superliga-bold mod HB Køge i næstsidste runde af Superligaen.

- Begge hold prøvede at gå højt i presspillet, og det stressede både HB Køge og os. Vi brugte meget energi på at presse hinanden. Vi fandt ikke nøglen til det gode spil, var AaB-træner Kent Nielsens forklaring af det dårlige spil over for Canal 9.

I bagende sol var det udeholdet og allerede nedrykkede HB Køge, der var tættest på at komme i front. Eneste frontløber for gæsterne, Nicolaj Madsen, fik trykket godt af i feltet, men bolden ramte stolpen.
For hjemmeholdet er der i foråret kommet en stigende interesse for de unge spillere Lucas Andersen og EM-aktuelle Nicklas Helenius.

Men det var en talentfuld spiller, som tog al opmnærksomheden i Aalborg - Kasper Kusk.

Med sit kælne venstreben var den 20-årige kantspiller konstant udfordrende og lykkedes med stort set alt undtagen afslutningerne på mål. Kusk kunne dog ikke alene, og det var først, da nok en ung spiller i Rolf Toft kom på banen i anden halvleg, at publikum kunne få et mål at nyde sig på.
 
En lang pasning blev slået fra midten, og Rolf Toft blev fældet af HB Køge-målmand Morten Jensen i fæltet.

Trods en regulær off-day fik Nicklas Helenius lov at tage sparket, og han gjorde på sikker vis en smule opmærksom på sig selv over for landstræner Morten Olsen, der endnu mangler at finde det endelige alternativ for Nicklas Bendtner i angrebet.