KØB PLUS!

Kan man sige nej til feriepenge?

Se her, hvem der får feriepengene, hvis man ikke vil have dem.

Daniel Agger og Per Nielsen siger nej tak til feriepenge, men de har heller ikke krav på nogen, fordi de ikke er medlem af Spillerforeningen, så den sag er enkel.

Men hvad hvis man rent faktisk er medlem, men virkelig ikke vil have sine penge? Hvem får dem så? 

Her er svaret:

- Det er op til fagforeningen at bestemme, hvad den vil gøre, og vi har i bestyrelsen besluttet at gøre krav for alle vores medlemmer. Det har vi gjort, fordi ingen skal føle sig presset til at sige enten ja eller nej. Det har vi meddelt Divisionsforeningen, og det har vi meddelt Brøndby. Det er i øvrigt helt almindeligt, siger Spillerforeningens direktør, Mads Øland.

Hvad hvis I vinder en sag for et medlem, der siger nej tak til pengene?

- Ja, så bliver pengene i Spillerforeningen, og så beslutter bestyrelsen, om de skal investeres i efteruddannelse eller andre projekter, der kan komme medlemmerne tilgode.

I giver ikke pengene til en klub, hvis spilleren ønsker det?

- Nej, det gør vi ikke. Spilleren kan selvfølgelig selv vælge at tage imod pengene og så give dem til klubben som en gave, eller hvad han nu ønsker at gøre. Det fungerer sådan, at klubben indeholder skatten, betaler det til Spillerforeningen, der fungerer som formidlingscentral og leverer det videre til spilleren, der så kan gøre med pengene, hvad han vil, siger Mads Øland.

Sådan. Så skulle den være afklaret.