KØB PLUS!

Jores Okore kåret som Årets Talent

FC Nordsjællands fremstormende midterforsvarer er blevet kåret af Spillerforeningen som det største danske talent i 2012

Jores Okore var fredag eftermiddag mødt op på Lyngholmsskolen i Farum sammen med sin kollega, Patrick Mtiliga, for at tale med eleverne om racisme i forbindelse med kampagnen ’Giv Racismen Det Røde Kort.’ Men lige som Jores Okore troede, han skulle til at skrive autografer og skyde på mål i skolens idrætshal, fik han sig en stor overraskelse.

For mens arrangementet indtil nu havde været en afslappende omend alvorlig snak om diskrimination, blev det pludselig en hyldest af forsvarstalentet, som til sin store overraskelse og glæde blev kåret som årets talent i Danmark i 2012.

Det er spillerne i Superligaen samt danske udlandsprofessionelle, der har stemt på Jores Okore som det største talent i dansk fodbold. Hæderen er tidligere tilfaldet store spillere som Christian Poulsen, Daniel Agger, Nicklas Bendtner og Christian Eriksen. Derfor var det også en rigtig stolt og glad Okore, der modtog prisen.

- Det er helt fantastisk. Jeg er meget glad. Det betyder bare, at jeg er på rette vej, sagde Jores Okore efter kåringen.

Fodboldspilleren med de ivorianske rødder har haft et flot år 2012. I foråret vandt han det danske mesterskab med FC Nordsjælland, som han også har spillet Champions League med i efteråret. Og så fik han også sin debut på A-landsholdet i år.

- Jeg har oplevet en masse store ting med FC Nordsjælland i år. Mesterskabet har nok været det største, selvom det er svært at vælge.

Jores Okore sidder i øjeblikket ude med en skade i låret, som også holder ham ude af FC Nordsjællands sidste og meget afgørende Superliga-kamp ude mod FC København, hvor et nederlag vil betyde, at FC København får et endnu større forspring i tabellen, og dermed bliver svære at nå i kampen om at genvinde mesterskabet. Jores Okore er dog meget optimistisk i forhold til sin skade, som han bestemt mener at være kvit snart.

Midterforsvareren, der også er viceanfører i FC Nordsjælland, ligner en fremtidens mand efter et år, hvor tingene - lige pånær skaden - er gået op i en højere enhed for ham. Han tager dog selv opturene med beskeden ro, men har også mål, han håber på at nå i fremtiden.

- Nu er jeg Årets Talent og det er det næststørste. Det største er at blive Årets Spiller, og det kæmper jeg for nu, siger Jores Okore.

Læs også: