Seks mål, to straffespark og forlænget spilletid skulle der til, før AC Horsens til sidst kunne kåres som vinder mod OB og nu semifinalist i DBU Pokalen.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>AC Horsens er videre til semifinalen i DBU Pokalen efter et ægte pokaldrama onsdag aften på TRE-FOR Park i Odense.

Her blev slutresultatet 4-2 til AC Horsens mod OB, men forinden havde de to hold leveret både mål og en intens kamp, som måtte helt ud i forlænget spilletid for at finde vinderen.

Og det blev altså AC Horsens, som dermed er med i bowlen, når der trækkes lod til semifinalerne nu på fredag.

Selv om det var bidende koldt i Odense, og man af frygt for snevejret havde farvet kridtstregerne røde, så var der drama allerede fra dommer Jakob Kehlets startfløjt.

Således skulle der kun gå to minutter, før André Bjerregaard bragte AC Horsens i front. Her rettede den unge angriber et ufarligt skud af, og det var nok til at snyde Jesper Christiansen i OB-målet.

Og allerede tre minutter senere var den gal igen i OBs ende. Her begik Espen Ruud straffespark mod Horsens' Troels kløve, som Martin Spelmann satte sikkert i nettet.

OB fik dog hurtigt rystet katastrofestarten af sig. Og efter 12 minutters spil reducerede OBs Andreas Johansson til 2-1 - i sin i øvrigt sidste kamp på hjemmebanen i Odense. Svenskeren forlader som bekendt klubben i den kommende vinterpause.

Herefter bød første halvleg på flere chancer til OB, hvor opstanderen i Horsens-målet i to omgange tog fra, mens målmand Frederik Rønnow agerede redningsplanke i flere situationer.

Frederik Rønnow fortsatte stilen i anden halvleg, hvor han, blandt andre fine aktioner, modigt dykkede ned i fødderne på OBs norske angriber Marcus Pedersen og parerede bolden væk i en situation, hvor nordmanden ellers stod helt fri tæt under mål.

Horsens målmand forhindrede dog ikke, at OB efter længere tids pres foran udeholdets mål udlignede til 2-2 ni minutter før tid. Her dukkede forsvareren Daniel Høegh op ved bagerste stolpe og sendte et hjørnespark i kassen. Og så måtte de to hold ud i forlænget spilletid for at finde en vinder.

Og pludselig vendte billedet fuldstændig. Fra at have lignet en sejr til hjemmeholdet kom udeholdet igen foran, da lange Lasse Kryger efter 98 minutter headede et indlæg i mål ved bagerste stolpe.  Og i den forlængede spilletids anden halvleg fik Horsens tildelt endnu et straffespark, og igen scorede Martin Spelmann sikkert til slutresultatet 4-2.

Med sejren følger Horsens Randers FC, Esbjerg og Brøndby til semifinalerne, der afvikles over to kampe i april måned 2013. Finalen spilles som i Parken Kristi Himmelfartsdag.