Nicklas Helenius sparkede AaB til sejr i fredagens topkamp i Randers.

Det skulle have været kampen, hvor Randers FC erobrede Superligaens tredjeplads.

I stedet blev det AaB, der med en sejr på 1-0 lagde afstand til Randers i toppen af tabellen. Og dermed missede Randers den ellers oplagte mulighed for at rykke forbi fredagens modstander i den samlede stilling.

Før sæsonen ville de færreste nok have forudset, at der 18 runder henne i Superliga-sæsonen ville blive spillet topgør mellem oprykkerne fra Randers FC og AaB.

Ikke desto mindre var det tilfældet, da Randers tog imod AaB hjemme på AutoC Park i Randers. Et topopgør, som udeholdet altså kom bedst fra og samtidig gjorde en ende på Randers' stime på otte kampe uden nederlag.

Det var da også gæsterne, der kom bedst fra start.

Her bragte landsholdsaktuelle Nicklas Helenius AaB foran 1-0 efter et kvarters spilletid, da han modtog et indlæg i feltet. Angriberen foretog en skarp vending forbi sin oppasser og sparkede bolden i mål.

Ellers var det småt med lækkerierne fra de to topholds spillere i novemberkulden i første halvleg.

Efter pausen livede opgøret dog op. Randers kom længere frem på banen og forsøgte at finde vej til klubbens topscorer med otte mål Ronnie Schwartz. Men den forhenværende AaB-angriber blev pakket godt ned af sine tidligere holdkammerater Lasse Nielsen og Kenneth Emil Petersen.

Det kneb virkelig for hjemmeholdet med at skabe de åbne muligheder, selvom de havde bolden mest.

Kampen sluttede i et intenst Randers-pres, hvor Ronnie Schwartz fik bolden i nettet, men dommeren annullerede scoringen for offside.

Og det hele endte med et rødt kort til Charlie Davies, som efter en hård nærkamp med AaBs Jakob Ahlmann nærmest stangede sin modstander.

I næste spillerunde skal Randers til Parken, hvor FC København venter, mens AaB på hjemmebane tager imod AGF.