KØB PLUS!

Hedder Krohn-Dehlis afløser Durmisi?

Riza Durmisi fik debut på Brøndbys førstehold, da han kom på banen mod Esbjerg i aftes. Det 18-årige back- og kant-talent håber på flere chancer.

Søndag spillede Brøndby mod Esbjerg Superligaen i en kamp, der endte 1-1. Det var Brøndbys første kamp efter Krohn-Dehlis skifte til spanske Celta Vigo. Det var Jan Kristiansen, der fik chancen fra start i Krohn-Dehlis fravær, men med 20 minutter igen blev Brøndby-talentet Riza Durmisi skiftet ind i stedet for netop Kristiansen. En debut Durmisi havde glædet sig til.

- Jeg har virkelig set frem til at få min debut i Brøndby-trøjen. Det var rigtig stort at løbe på banen for første gang, og at det var på Brøndby Stadion gjorde bare oplevelsen endnu mere speciel. Jeg er jo kommet her i mange år og har støttet holdet som tilskuer, og nu er jeg selv en del af det på banen. Det er jo det, jeg har gået og drømt om, siden jeg var fem år gammel, siger Riza Durmisi til tipsbladet.dk.

Durmisi var glad for modtagelsen på stadion og håber, at Brøndbys fans vil blive ved med at støtte mere op om spillerne og klubben i den kommende tid.

- Brøndbys fans er bare for seje, og jeg tror ikke, at man finder den samme form for opbakning i nogen anden dansk klub. Det var rigtig fedt at mærke stemningen og opbakningen fra publikum - på trods af, at der var en masse tomme sæder. Så jeg kan kun forestille mig, hvordan det må være at løbe på banen, når der er fuldt hus. Vi spillere og klubben i det hele taget har brug for støtten fra fansene ved hver eneste kamp, og det er især nu, hvor vi har haft det lidt svært, at vi har brug for dem, siger den 18-årige venstre kant og back.

LÆS OGSÅ: Udenlandsk interesse for Brøndby-talent

Durmisi kom på banen, mens Brøndby var bagud 0-1 og var dermed med til at sikre holdet uafgjort med en fornuftig præstation. Selv mener han, han kunne have gjort det bedre.

- Det havde selvfølgelig været rart med en sejr i ens debut, men det var også vigtigt, at vi kom tilbage og fik et point, og så må sejren bare komme næste gang, jeg spiller. Taget i betragtning af, at det var min første kamp, er jeg tilfreds med min præstation, men omvendt kender jeg mig selv, så jeg ved, at jeg har meget meget mere at byde på. Jeg føler, at jeg fik vist, at jeg har noget god energi og speed, som jeg kan tilføre holdet, og forhåbentligt kommer jeg til at vise lidt mere af det i de kommende kampe.

Om Krohn-Dehlis afløser på sigt hedder Riza Durmisi, kan han ikke selv svare på, men han vil gøre sit bedste for at bide sig fast på Brøndbys mandskab.

- Krohn-Dehli har været en stor spiller for klubben, og det bliver svært at udfylde pladsen, men der er jo en der skal gøre det. Om det lige skal være mig, ved jeg ikke, men jeg er ikke bange for at tage ansvar og kæmpe for mere spilletid. Om det lige bliver på venstre kant eller venstre back betyder ikke så meget. Uanset hvor jeg bliver sat til at spille, skal jeg nok gøre mit bedste for at levere varen, siegr Durmisi, der er klar over, at spilletiden ikke kommer af sig selv:

- Jeg er stadig ung, så jeg skal vise, at jeg kan begå mig på dette niveau, og det er det, jeg forsøger at gøre ved hver eneste træning, og hver gang jeg kommer på banen i en kamp. Jeg skal bare lære af de ældre spillere og så er det Auri, der bestemmer hvornår jeg skal spille.

Riza Durmisi har spillet i alt 39 ungdomslandskampe på diverse danske ungdomslandshold og er også udtaget til Thomas Franks første trup som U/19 landsholdstræner. Det danske U/19 landshold møder Sverige og Norge i to venskabskampe den 6. og 8. september, inden det går løs i kvalifikationen til U/19-EM i 2013.

Læs også: