HB Køge spillede sig selv tæt på den sikre nedrykning med et nederlag på 1-4 hjemme mod Lyngby, som derimod nu kan øjne holdene over stregen.

Vi skulle frem til midtvejs i 1. halvleg, førend kampens første chance kom. HB Køges søskendeduo Marc og Lee Rochester fløj af sted i en kontra, og førstnævnte sendte en perfekt timet stikning i dybden til Lee, som desværre ikke fik ordentligt ramt på bolden i medløb. Ellers var 1. halvleg en tam omgang, og man undrede sig ikke over, hvorfor netop de to hold frister en tilværelse under stregen. Godt fem minutter senere kiggede HB Køge igen forbi Lyngbys felt, da Martin Christensen fra en lidt spids vinkel fik afsluttet med venstrebenet, men Nicklas Højlund i Lyngby-målet kunne forholdsvis let klare forsøget. Mod slutningen af 1. halvleg fik Lyngby bedre fat i spillet, og i 38. minut burde Thomas Rasmussen være blevet noteret for en assist, da han fandt Anders Christiansen fri i feltet med en aflevering skråt tilbage, men en fantastisk refleksredning af Morten Haastrup forhindrede udeholdet i at komme foran. Det kunne han dog ikke få sekunder inden pausen. Her fik Thomas Rasmussen så endelig den assist, han blev snydt for kort forinden. Et skarpt frisparksindlæg fra hans venstrefod sejlede ind i Frederik Helstrup, som var med fremme ved dødbolden, og noget tilfældigt fik han ’løbet’ bolden i mål. En kold dukkert for HB Køge lige inden pausen, men måske et kunstigt åndedræt til Lyngby i kampen for overlevelse. Og livet blev ikke lettere for hjemmeholdet efter pausen. Efter 55 minutter klokkede Thomas Guldborg i det i bagkæden, og det gav Patrick Mortensen en friløber. Han løftede elegant bolden over en sagesløs Morten Haastrup og gjorde det for alvor rigtig svært for bundproppen. Men det var ikke kun HB Køge, som kunne lave forsvarsbrølere. Med et kvarters tid igen ville og Mathias Tauber og keeper Nicklas Højlund lege med på den. De kunne ikke tilpasse tempoet til hinanden, og det udnyttede Marcel Rømer til at smutte imellem og prikke bolden ind til 2-1. Forsvarsfadæserne var imidlertid slet ikke slut, og Thomas Guldborg ville have en mere på samvittighed. Nærmest som en tro kopi af målet til 2-0 var det igen Patrick Mortensen, som udnyttede fejlen, og med blot fem minutter igen var kampen lukket. Derimod tillod HB Køge endnu en scoring til Patrick Mortensen, som dermed blev noteret for et hattrick. HB Køge havde ikke mere at komme med, og med nederlaget må de næsten siges at være dømt ude. De har nu syv point op til Lyngby, som derimod kravlede lidt tættere på en mulig redning.