- Vi skal blive danmarksmestre inden for de næste tre til fem år.

Så kontant lyder det fra Brøndbys Jan Bech Andersen, der er storaktionær og bestyrelsesformand i klubben, der netop er sendt ud af kvalifikationen til europæisk gruppespil af Club Brugge og har fået en mindre overbevisende start i Superligaen med én sejr i tre kampe.

Det får dog ikke shipping-millionæren på gyngende grund. Han kigger længere end blot til den kommende kamp, selvom fodbold pludselig fylder hovedet i samtlige vågne timer, som han selv siger det. Målet i år er ikke mesterskabet trods den store investering i spillere for et år siden og en mindre række tilgange denne sommer. Men ambitionerne er at træde op fra sidste års fjerdeplads.

- Placeringer er det, fansene kan forholde sig til, så lad os nu bare sige det kynisk, at målsætningen helt klart er at forbedre placeringen fra sidste år. Det er medaljer. Men om jeg bliver skuffet? Nej, der kan ske så mange ting, at vi kan være glade for en femteplads for eksempel, siger Jan Bech Andersen.

Spændende tider

Brøndby-formanden ved da også godt, hvem der skal skeles til af konkurrenter i forhold til målet om permanent at være en del af toppen i den danske Superliga. Det er dem med pengene, der i længden løber med flest medaljer.

- Hvis vi helt kynisk og koldt kigger på, hvor budgetterne ligger, er det reduceret til et spil mellem AaB, FC Midtjylland, os selv og FCK. Dem kigger vi på økonomisk og sportsligt, siger Jan Bech Andersen.

Brøndbys fans går spændende tider i møde. Efter et par sæsoner med niendepladser og brydekampe med nedrykningsstregen kan man nu igen drømme om medaljer, mesterskaber og europæisk fodbold. Det samme gør manden med magten.

- Vi skal tage et skridt ad gangen. Det er svært at nå toppen, og det er endnu sværere at blive deroppe. Jeg så meget gerne, at vi qua en tredje- eller fjerdeplads får noget europæisk erfaring til de unge drenge. Det er det, der modner dem og gør dem stærkere. Fysisk og psykisk. Jeg håber på, at vi hvert år fra nu af er i kvalkampe til Europa. Det er målet, siger Brøndby-formanden.

Skal I også ramme et gruppespil på et tidspunkt?

- Det håber vi da, for med al den erfaring og de penge, der følger med, er det selvfølgelig målet. Om det sker næste år eller året efter, det må vi se på. Der er ingen grund til at sætte årstal på tingene.

Målestokken for nordisk fodbold har tidligere været Rosenborg, jer selv og nu FC København. Vil I slå FCK af pinden?

- Det er fair at sige, at FCK er i en helt anden liga. De har været i ni gruppespil i træk med alt, hvad der følger med af erfaring og økonomiske indsprøjtninger. Det må man bare tage hatten af for. Jeg håber for dansk fodbold, at turneringen bliver endnu stærkere, så vi får tiltrukket endnu mere opmærksomhed og løftet hele fodboldforretningen i Danmark, siger Jan Bech Andersen.

Klare økonomiske mål

Grundlaget for de store ambitioner er klart. Forretningen skal i vater. Det er førsteprioriteten for Jan Bech Andersen, der selv har skudt omkring 70 millioner kroner i projektet, da det så allerværst ud for Brøndby med en truende konkurs. Derfor er der heller ingen planer om at øge lønbudgettet for at tiltrække endnu flere og endnu bedre spillere til den københavnske vestegn.

- Nej, vi har nogle klare økonomiske mål om, at økonomien skal balancere for transferindtægter og -udgifter inden 2017. Der har vi et lønbudget til spillerne, som vi er nødt til at forholde os til, medmindre der kommer ekstraordinære indtægter, siger Andersen.

Hvor realistisk er det at få balance i 2017, når I budgetterer med et underskud på 160-170 millioner kr. i år?

- Vi lægger alt i selen på at holde, hvad vi lover, siger han.

Balance skal nås, og det kan gøres ved at skære i omkostningerne, hvilket allerede er i gang og ved at øge indtægterne ved hjælp af investeringer. For Brøndbys vedkommende har den store investering været ungdomsprojektet Masterclass. Et koncept, der skal finde de største talenter, udvikle dem og på sigt sælge dem med god gevinst.

Investeret i Masterclass

- Vi har investeret i Masterclass, som vi er utroligt stolte af, og som var en af de absolutte forudsætninger for, at jeg gik ind i klubben. Vi skal købe fodboldspillere billigt og sælge dem dyrt. Det har Brøndby også tidligere været dygtige til. Det er en integreret del af forretningen. Det betyder ikke, at man skal køre med underskud og tabe en masse penge, hvis ikke vi kommer i europæisk gruppespil, siger Jan Bech Andersen og slår fast, hvordan Brøndby skal blive en god forretning:

- Masterclass har til formål, at vi over tid skal reducere lønomkostningerne eller sælge flere fodboldspillere.