KØB PLUS!

Frustreret Mikkel A. låst i Reading

Trods tilbud fra Superligaen og Tyrkiet må den danske keeper ikke komme væk.

Mikkel Andersen må indstille sig på et halv tår mere som reserve-målmand i den engelske Premier League-klub Reading. Efter snart seks år i klubben har han endnu sin officielle debut til gode, og kort før jul gjorde han det blandt andet her på sporten.dk klart, at han ønskede at prøve noget andet, men siden har klubben afvist et reelt tilbud og gjort det klart, at Mikkel Andersen ikke får lov at rejse.

- Det er rigtig frustrerende. Efter lange samtaler med vores manager (Brian McDermott, red.) og sportsdirektør (Nick Hammond, red.) har de afvist at lade mig rejse, fordi de ikke har dækning på målmandsposten uden mig. På den måde kan man sige, at jeg sætter mine egne ambitioner i stå for at pleje Readings interesser, siger Mikkel Andersen.

Da han ved juletid fortalte om sit ønske om et skifte væk fra Reading, var det med drømmen om at vende hjem til Danmark og Superligaen, og der gik ikke lang tid, før tilbuddet rent faktisk kom sammen med en særdeles interessant henvendelse fra Tyrkiet.

- Jeg fik et tilbud om et halvt års leje i en dansk Superliga-klub, som jeg ikke vil nævne navnet på at hensyn til den målmand, de får i stedet. Der var tale om en officiel henvendelse til Reading, men de sagde nej. Det er frustrerende, fordi jeg ved, at der er andre danske klubber, der følger mig, og fordi et halvt år i Superligaen kunne have overbevist nogen om, at jeg var værd at satse på. Den anden henvendelse var fra Trabzonspor i Tyrkiet, der også ville hente mig et halvt år, og det kunne også have været utroligt interessant, fordi det er en storklub, der spiller med i Europa, siger Mikkel Andersen.

Den tidligere AB-målmand kom til Reading i 2007 og har siden været lejet ud til seks forskellige klubber i de lavere rækker. Det gav ham i 2011 titlen som årets unge spiller i Bristol Rovers, lige som han i Portsmouth sidste år blev kåret som månedens spiller i efteråret, men til trods for de fine tilkendegivelser og et flot U21-EM forrige sommer har han endnu ikke fået chancen i Reading, der ligger under nedrykningsstregen og har lukket næstflest mål ind i Premier League.

- Havde jeg bare spillet dårligt og var blevet sat af, havde det været til at acceptere, men sådan har det ikke været. Jeg har været utroligt glad for Reading, der har givet mig mange muligheder for at udvikle mig som både spiller og menneske, men jeg vil gerne have fast spilletid. Jeg har ikke fået lovning på noget, men jeg håber, at jeg til sommer kan komme til en klub, hvor jeg står fast, og hvor jeg kan sove i den samme seng hver nat i stedet for at skulle lejes ud, siger Mikkel Andersen.

Læs også: