For fjerde gang i træk og syvende gang i alt i denne Superliga-sæson lykkedes det for FC Nordsjælland at sætte en føring over styr. Men i modsætning til tidligere lykkedes det i aftes alligevel at hale en sejr i land på 4-3.

Det er ved at blive en rigtig dårlig vane for det unge FCN-mandskab, at de ikke kan holde fast, når de først er kommet foran.

Holdet fik i aftes en perfekt start, da Ernest Asante først bragte holdet på 1-0 på oplæg fra Stanislav Lobotka. Og 12 minutter senere var Lasse Petry i oplæggerens rolle, da FCN igen fangede Viborg-defensiven ude af balance. Målet blev scoret af Godsway Donyah, der var kampens helt store oplevelse med flere fine solo-aktioner.

»De var effektive i første halvleg. De scorede to mål på to og en halv chance,« sagde Viborgs assistent-træner, Steffen Højer, i pausen til Canal 9.

Men nærmest ud af ingenting fik Viborg vendt kampen i andne halvleg.

Først reducerede veteranen Christian Keller, da FCN-forsvaret tog sig en blunder, og to minutter senere tilkæmpede Christian Sivebæk sig et straffespark, som FCNs Andreas Skovgaard næsten var tvunget til at begå, og som Søren Frederiksen omsatte til scoring.

»Vi vidste, chancen var der, hvis vi bare kunne få reduceret,« sagde Steffen Højer.

Det må man sige. Men så satte FCN-træner Kasper Hjulmand Emiliano Marcondes ind, og det skulle vise sig at være en god beslutning.

Først bragte han FCN på 3-2 på oplæg fra Marcus Ingvartsen. Og selvom en anden indskifter, Aleksandar Stankov, fik udlignet et par minutter før tid, lykkedes det alligevel for FCN at tage sejren, da Emiliano Marcondes i overtiden scorede direkte på et kontroversielt frispark.