KØB PLUS!

For nærigt, FC Nordsjælland

KOMMENTAR

December er sådan en fin tid til at tænke lidt over fortrydelserne fra 2012.

De tanker plejer jo at give næring til et nytårsforsæt eller to. Jeg er vist ikke på vej med en ny personlig målsætning for 2013, men jeg fortryder egentlig helt ærligt, at FC Nordsjælland har fået sådan en halv-royal behandling i de fleste danske sportsmedier gennem efteråret. Også i denne avis. Så sandelig også i denne avis. Nederlaget i Parken blev en beskidt huskekage.

Vi har været alt for søde ved de danske mestre, og de har ikke fortjent alt, hvad der er kommet deres vej af hurraråb.

Al den sukkersødme hænger måske sammen med den respekt, hvormed vi iagttog Farum-klubbens sensationelle forår inklusiv den inspirerende spillestil, som vi oplevede på de bedste dage.

Men det var dengang. FC Nordsjælland fortjener jo ikke længere denne halv-royale behandling, hvis vi lige kigger på status og tager en helikopter-tur op over efterårssæsonen. Klubben blev til sidst næsten en pinlig dansk oplevelse i Champions League, men det mest kritisable er vel, at mestrene på flere områder forsømte at forsvare klubbens position.

FC Nordsjælland er på banen gået helt i stå offensivt, og en stribe rokader og skader i forsvaret har givet al den uro, man kunne ønske sig som modstander. Blev det egentlig ikke lidt for nærigt med investeringen i dette hold?

Vi beder selvfølgelig om økonomisk balance i Superligaen efter rædselsregnskaber fra Brøndby og FC Midtjylland. Men Farum-klubben lavede en formue på Champions League-deltagelsen og forsømte at bruge bare en brøkdel af gevinsten på at sikre positionen og truppens kvalitet også i bredden.

Det kan virke nærigt, når man ser på resultatet i dag.

Truppen, der blev sendt i Champions League, var hverken god eller bred nok. Og den manglende bredde har i Superligaen betydet, at FCK allerede er ved at smutte med de guldmedaljer, FC Nordsjælland egentlig kunne gribe ud efter, hvis man havde investeret mere i klubbens misundelsesværdige topniveau.

Ja, FC København er jo langt foran. Men så meget bedre er Ariël Jacobs’ trup heller ikke. De er bare slet ikke blevet straffet på de dårlige dage, som også har været mange, og som man også så i Europa League. Men respekt til belgieren for trods alt at udnytte den sult og den skuffelse, der lagde sig over FCK efter forårets sølvmedaljer. Og for at finde et topniveau i ny og næ. Nu håber jeg, at klubben giver lidt mere til publikum og tv-seerne i 2013, for man savner også med denne version af FCK, at håndbremsen bliver sluppet.

Når FCK slipper hæmningerne og den lidt for internationale spillestil, løfter klubben niveauet betragteligt i Superligaen. Det tvinger alle andre til at innovere lidt flittigere, og det trænger vi vist alle til. Bare se på tilskuer- og tv-tallene.

Brøndby er efterårets største skuffelse, ubetinget, også selv om der blev smidt en fyreseddel på bordet i Silkeborg, og selv om FC Midtjylland hoster rundt med en af ligaens dyreste spillertrupper.

Brøndby har ikke præsteret, har ikke udviklet sig tilstrækkeligt og ligger lige præcis, hvor Brøndby fortjener at ligge hen over vinteren.

Din kommentar

Kommentarer

Jantelov ?

Skrevet af Anonym, Fredag den 14. december 2012, 16:09

Hej Jacob, tænk jeg gad ikke engang læse hele din såkaldte selvransagelse - vendekåbe tror jeg vi kalder det i min omgangskreds. Har du allerede glemt hvad der lå til grund for alle de rosende ord og det positive bidrag FCN har givet dansk fodbold. Hvad med at hælde gylle ud over de hold der parkerer bussen foran målet i stedet for dem, der oparbejder et koncept og tror på det - noget regeringen iøvrigt burde kigge lidt på.

Ja ja, øretæve i Parken mod et FCK mandskab i stærkeste opstilling mens FCN vist nok var noget amputerede hvilket var tydeligt i startelleveren - ingen nævnt ingen glemt.

Ignorant

Skrevet af Anonym, Mandag den 10. december 2012, 22:49

Sig mig, Jacob, kender du overhovedet til FCN's målsætning?
Deres profil er udviklingsklub og de ønsker at holde sig i superligaen og blive ved med at spille unge spillere op i niveau, så de dermed kan tiltrække nogle klassespillere i den aldersgruppe.

Målsætningen om at bibeholde et top hold er noget som DU selv finder på, og i lyset af din selvopdigtede målsætning synes DU at det er nærigt. Men det er altså noget du selv digter, Kong Gulerod.

Godt du er journalist og ikke fodbolddommer :P

Bedre sent end aldrig!

Skrevet af Anonym, Mandag den 10. december 2012, 17:23

FCN har længe været Pressens overvuderede "kæledækker".......Der har været skrevet "side op og side ned", om Årets træner-Hjulman´s geniale koncept....Vi er mange der for langt tid siden....begyndte at få "brækfornemmelser"...af FCN selvfede holdning og pressens ukritiske opbakning......Glem aldrig FCN vandt ikke DM eller pladsen i CL.....FCK tabte titlen og den selvskabte plads i CL gruppespil.

rw

Hvad skulle det hjælpe?

Skrevet af Anonym, Mandag den 10. december 2012, 15:14

Ja selvfølgelig skulle i have svinet FCN for at blive danske mestre. De har jo kun hvad? 1/4 af FCK's budget hvad bilder de sig ind at vinde over dine ynglinge. Jeg holder med FCK men de var på trods af flere penge ikke i stand til at blive danske mestre. FCN skulle have investeret for at klare sig bedre i CL ja dav. FCN havnede i dødens gruppe de ville ikke have en chance om de så brugte de135 mill de fik. Hvis de havde gjort det ville de stadig skuffe i CL og fejlkøbene ville sætte dem i samme situation som BIF og Herfølge om nogle få år. FCN skal bruge pengene langsomt på at opbygge en bredere trup der på lang sigt kan stabilisere sig i toppen af ligaen og derved klare sig bedre i Europa.

Mangel på forståelse for god forretning

Skrevet af Anonym, Mandag den 10. december 2012, 13:56

At man kan kalde dispositionen nærigt er for mig en total mangel på forståelse for den forretning, der ligger bag en fodboldklub. Det kræver, man er bekendt med, hvilke forventede indtægter, de efterlyste investeringer vil kunne generere.

Man har gennem mesterskabet sidste sæson sikret sig deltagelse i Champions League og dermed en ekstra indtægt i omegnen af 100-150 mio kr. Med den pulje, man trækker er de sportslige forventninger absolut minimale - Investeringer eller ej. Ergo ville investeringer på 20-50 mio kr. næppe have gjort den store forskel sporstligt og dermed økonomisk, hvorfor de ikke ville kunne forsvares.

Oven i det vil sådanne investeringer generere yderligere omkostninger de kommende år gennem et øget lønbudget, som næppe heller vil kunne forsvares.

FCN rammer sikkert 2. pladsen i Superligaen denne sæson, hvilket bør være mere end godkendt, og man kan næppe tillade sig at forlange mere, når man netop ser på FCK's spillerbudget kontra FCN's. Her er ca. hele den ekstraordinære CL-indtægt til forskel, og det vil næppe kunne forsvares at bruge den på et enkelt år.

har også undrede mig

Skrevet af Anonym, Mandag den 10. december 2012, 13:38

jeg følte allerede da de blev mestre (fortjent), at man faldt for meget i svime.
sandheden er jo at fcn blev mestre fordi fck ikke kunne finde deres spil, og i selve kampen i nordsjælland, mellem de 2 klubber spillede fck fcn ud af banen i vel 70 min, men scorede bare ikke.
men man må ikke glemme at hele pressen har rost fcn for deres angrebsspil. fcn blev mestre som det hold der har scorede færeste mål nogensinde. de er gode til at trille den rundt men scorede alt for lidt.
så i år er det bare mere udstillede, for nu mangler de Bjælland nede bagved, og de har stolpe ud i stedet for stolpe ind.

så tak for ærligheden BT.

hmm

Skrevet af Anonym, Fredag den 14. december 2012, 16:11

jamen fodbold går da ud på at score mål, gør det ikke ?

Efterrationalisering

Skrevet af Anonym, Mandag den 10. december 2012, 13:28

Det er som Stahelin forventer en eller anden form for anerkendelse for at have skiftet holdning. Du 'fortryder' den rosenrøde behandling, men måske ville det være mere på sin plads, hvis der altså overhovedet var et formål med at skrive en artikel om det, at du har taget fejl. FCN har så vidt jeg kan se ikke gjort andet galt end at svigte dine forventninger til deres ageren. FCN har gjort det eneste ansvarlige; de har søgt at basere CL-deltagelsen på det samme som bragte dem i CL, nemlig fornuftige indkøb i suppen baseret på en økonomi med sorte tal på bunden. Du beder om en AaB-løsning; brænd hele lortet af i forventning om at bukserne holder (hvilket de så ikke gjorde for AaB). At tro at FCN var kommet en meter længere i CL på baggrund af en enkelt eller to (for) dyrt indkøbte udlændinge eller danske stjerner er naivt, og det tror jeg også du kan (efter)rationalisere dig frem til, Stahelin. Men døden skal have en årsag, og det skal f***** gale mig ikke være din fejl!

Selverkendelse

Skrevet af Anonym, Mandag den 10. december 2012, 13:09

Holdene er jo da næsten altid bedre end de journalister der skriver om dem
for de er sku da ik`for gode ;0)

Medløberi og selverkendelse

Skrevet af Anonym, Mandag den 10. december 2012, 12:38

Også herfra skal lyde en tak til jounaliststanden for at bekende deres selvglade synder. Sport og eufori hænger jo uløseligt sammen, så man kan måske forstå at også journalister falder i, som alle os andre, når det går nogen af vores egne godt.
Når det er sagt, savner jeg måske også pt. lidt kritisk sans i dækningen af Kesslers sejr. Kom den ikke for nemt i hus?? Hvilken bokser kan ikke stramme mavemusklerne, når han er i topform ??
Er det hele blot et veltilrettelagt show, der skal sikre Kessler de to topkampe mod Froch og Ward og uden han lider overlast først ??
Nå, blot en appel til eftertanke og kritisk sans.
Søren

Selverkendelse

Skrevet af Anonym, Mandag den 10. december 2012, 12:29

Rart at se der trods alt er en smule selverkendelse hos BT.

Specielt efter at FCN tabte til Chealsea med 4 mål på hjemmebane var jeg forbavset hvilken blid behandling FCN fik i pressen. ”FCN spillede godt”, ”var spilstyrende” og lignende skrev pressen, som om at resultatet ikke talte og at tabe med 4 mål ikke er at få en såkaldt snitter.

FCNs bidrag til Danmarks point høst har næsten ikke været berørt.

Det skal dog siges at FCN kan ikke gøre for at diverse journalister og andre ”eksperter” i både den skrevne presse og i radio/tv gik i selvsving over FCN sprudlende spil.

Nikolaj

Skrevet af Anonym, Mandag den 10. december 2012, 12:24

Hvorfor skal du pryde artiklens billede? Er det ikke nok at du allerede er på toppen af hjemmesiden?

Det virker som om Sporten.dks journalister i sig selv er en historie. Øv hvor er det trættende.

helt sikkert nærigt!

Skrevet af Anonym, Mandag den 10. december 2012, 12:03

Man sælger Bjelland og Tobias Mikkelsen, 2 af de ypperste på det hold sidste år, og køber vel kun AC som er en fremragende afløser for Stokholm på sigt. Ufatteligt, at de ikke fik investeret i mere i sommers, og nu ryger Okore vel også om en måned, så nu får de for alvor travlt, og kan næppe virke særlig attraktiv i forhold til for et halvt år siden

ang.FCN

Skrevet af Anonym, Mandag den 10. december 2012, 11:18

det er sports pressen og tv der har gjort holdet til noget de ikke kan håndtere deres
træner forsøgte at få holdet til at spille som Barcelona i mini format men glemte at
det kræver masser af tekniske spillere som der kun er nogle få spillere der er i den
trup som FCN har Deres spil virker som det er bedre egnet til indendørs fodbold
det er mest synd for spiller truppen som man fra sports pressen gjorde til noget som
de aldrig kan leve op til med mindre de vil investere i 4-5 spillere på et anderledes niveau