Hvad bliver der af det nye Superliga-program? Sådan tænker flere fodboldfans nok, mens de venter på at finde ud af, hvornår favoritholdet møder den nærmeste konkurrent til nedrykningspladserne eller den største rival.

Tirsdag kl. 16 bliver det offentliggjort, men hvorfor egentlig først der, spørger du. Jamen, det skal Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen, nok give dig svaret på.

»Først skal kampprogrammet laves, og så skal det konsolideres, fordi der skal tages en masse hensyn. Derefter skal vi optimere det. Vi har et programudvalg, som stempler programmet. De mødes i morgen (tirsdag, red.) tidligt. Der kan være nogle dilemmaer, man skal tage hensyn til,« siger Claus Thomsen og fortæller om nogle af de ting, der tages hensyn til i programplanlægningen.

»Det kan være, hvor mange kampe der skal være, mellem de samme to hold møder hinanden. Det kan være, vi skal håndtere, at man helst skal spille en udekamp og en hjemmekamp i de to sidste kampe.«

Har klubberne selv indflydelse på programmet?

»Det er en teknisk øvelse at lave programmet. Der sidder et uafhængigt udvalg, som er med til at lægge programmet. Men klubberne kan komme med specifikke ønsker, som man kan prøve at tage hensyn til. Det kan være, at der er en byfest, så klubben gerne vil spille fredag, eller måske er stadion optaget.«

Kan I også bruge kampprogrammet til at skabe ekstra spænding?

»Det kan det godt. Men som regel er der så mange andre hensyn, der skal tages hensyn til. Og så ved jeg også af erfaring, at man skal passe på med at gætte på, hvad der bliver spændende. Men det er noget, vi også kan kigge på,« siger Claus Thomsen.

Superliga-slutspillet starter fredag den 31. marts. Men du må vente til tirsdag kl. 16 med at finde ud af, hvem der møder hvem.