Thomas Rasmussen svarer igen på kritik fra Frank Buch-Andersen. Spillerforeningen bakker op.

Feriepengesagens tre frontfigurer, Martin Ericsson, Thomas Rasmussen og Peter Madsen, har fået kærligheden at føle efter sagens afgørelse.

’Griske’, ’egoister’ og ’forrædere’ lyder det - ikke mindst blandt Brøndbys fans i debatrum på internettet.

- Jeg kan godt forstå fansene, men de skal sætte sig ind i afgørelsen. Der er sket et brud på reglerne, længere er den ikke, og det er ikke en sag, vi har valgt at køre bare for vores egen skyld. Det er for rigtigt mange spillere skyld. Det er ikke et spørgsmål om at være grådig. Det handler om regler, der skal overholdes, siger Thomas Rasmussen.

Trioen skal have cirka fire millioner kroner i erstatning af Brøndby IF, efter Fodboldsens Voldgiftsret afgjorde Feriepengesagen til Spillerforeningens fordel. Konklusionen var klokkeklar. Den overenskomst, Spillerforeningen og Divisionsforeningen indgik i 2004, var brudt af Brøndby IF, men de tre spillere, der stod frem som ’prøvesager’, der kan omfatte helt op til 1.500 kontraktspillere, får en ublid medfart.

Brøndbys direktør, Tommy Håkansson, stempler Peter Madsen som værende ’grådig’. Samme omgang får de to andre spillere af den tidligere Brøndby-direktør Frank Buch-Andersen, der har åbnet for at vende tilbage til Brøndby - nu som investor.

- Det er lavt af Frank. Det er billige point, han prøver at score. Han vil bare skumme fløden, fordi han vil være redningsmand i Brøndby, siger Thomas Rasmussen.

Sagens indhold vil han efter aftale med Spillerforeningen ikke kommentere på. Det er Spillerforeningens direktør, Mads Ølands opgave - og han tager de udskældte spillere i forsvar:

- De får en helt urimelig behandling. Ikke for de unge spillere Han forklarer dog, at da første spadestik til sagen skulle graves, var det vigtigt for Spillerforeningen at finde spillere med brede skuldre til at klare presset.

- Det ville ikke være en opgave for en ung spiller, men det skulle være en spiller med erfaring, og for at sige det som det er en spiller med nosser store nok til at modstå det pres, vi vidste, der ville komme, hvis vi vandt sagen, siger Mads Øland.

- Den del af processen begyndte vi allerede at tale med de tre spillere om for et år siden for at ruste dem til det, og det har vist sig at være klogt. Nu må de lægge ryg til den ene usandhed efter den anden, og det på trods af at de blot er tilkendt penge, de har ret til. Det er Brøndby, der har brudt en ufravigelig overenskomst, siger han.

I har vel været på udkig efter stjernenavne for at sikre omtale af sagen?

- Kendisfaktoren har ikke været relevant. Det har været relevant, at det var Brøndby-spillere, fordi det var en Brøndby-repræsentant, nemlig Per Bjerregaard, der var med til at udfærdige overenskomsten dengang, og brud på den overenskomst har fundet sted i Brøndby. Det var mest oplagt at starte med Brøndby end eksempelvis andre klubber som AaB, FC Fyn og Esbjerg.