KØB PLUS!

Feriepenge-sag kan være bombe under AaB

Sagen omkring manglende feriepenge kan få alvorlige konsekvenser for AaB, hvis de første sager i Brøndby ender med medhold til spillerne. Alene Andreas Johansson kræver over 1 mio.

De økonomiske trængsler i AaB A/S fortsætter.

For kort tid siden meddelte man i den nordjyske sportskoncern, hvis bedste fodboldhold spiller i Superligaen, at man forventer et underskud på 35-40 millioner kroner, og derfor har besluttet at skille sig af med blandt andet sit ishockeyhold i AL Bank Ligaen.

Men under det hele lurer dog endnu en sag, der ifølge sporten.dks oplysninger kan komme til at koste AaB op mod 20 millioner kroner.

- Jeg kan bekræfte, at jeg stadig har feriepenge tilgode i AaB, siger Andreas Johansson, der skiftede fra den nordjyske klub til OB i sommeren 2010.

Andreas Johansson har dog intet set til den million, som AaB angiveligt skylder ham.

- I min kontrakt med AaB stod der, hvad jeg skulle have udbetalt (12,5 procent af både sign-on og bonus, red.). Men pengene er ikke røget ind på min bankkonto, siger Andreas Johansson og tilføjer:

- Derfor har har jeg taget kontakt til Spillerforeningen, som tager sig af sagen.

Men Andreas Johansson er langt fra det eneste eks-AaBer, der har penge tilgode. Faktisk drejer det sig om et par håndfulde.

Hvilke spillere det drejer sig om, vil AaBs sportsdirektør Lynge Jakobsen dog ikke at fortælle.

- Det ser jeg ingen grund til at udtale mig om. Men vi har et stykke tid været i kontakt med Spillerforeningen, og jeg tror vi finder løsning på problematikken, siger Lynge Jakobsen, der heller ikke ønsker at udtale sig om, at spillernes samlede krav angiveligt er omkring 20 millioner kroner.

- Der er for mig nævnt nogle uhyrlige beløb, som jeg ikke kan nikke genkendende til, siger Lynge Jakobsen.

Spillerforeningens direktør Mads Øland ønsker heller ikke at kommentere på Andreas Johanssons sag.

- Den indeholder personlige oplysninger, der ikke skal ud i offentligheden. Men jeg kan fortælle så meget, at der 22. juni i fodboldens voldgiftsret køres tre prøvesager om feriepenge- og pensionsproblematikken med tre tidligere Brøndby-spillere (Peter Madsen, Thomas Rasmussen og Martin Ericsson, red.). Vi venter spændt på at høre afgørelsen, for den vil sandsynligvis danne præcedens for de øvrige, der er kørende, siger Mads Øland.

Bliver AaB afkrævet at skulle betale de mange millioner, er det et godt spørgsmål om man kan betale:

I perioden 2006-2010 har AaB trods deltagelse i den økonomisk givtige Champions League haft et samlet underskud på 102 millioner kroner, og så sent som i fjor måtte man gennem en kapitaludvidelse på 39,3 mio. kroner for at have penge til at fortsætte forretningen.

Med udgangen af juni sidste år var egenkapitalen i AaB A/S 33,2 mio. kroner.

Læs også: