KØB PLUS!

Feriepenge kan fjerne Brøndbys likviditet

Taber Brøndby den verserende feriepengesag, kan klubbens likviditet forsvinde. Det vil være et hårdt og livstruende slag, men ikke en dødsdom. Det fastslår klubbens direktør, Jan Lockhart.

Ifølge mayaernes kalender er 2012 dommedagsåret. Året, hvor verden går i sort. Så galt går det næppe, men når snakken falder på Superliga-klubben Brøndby, er der i værste fald fare for, at de gamle mayaer får ret.

Vestegnsklubbens liv trues af den verserende feriepengesag, hvor tidligere og nuværende spillere – ifølge Spillerforeningen - har 24,5 millioner kroner til gode. Et højt beløb for en klub som i forvejen lever på pumperne efter flere års underskud.

- Det er en irriterende sag og langt fra en sag, vi er begejstret for. Usikkerheden i den er alt andet end sjov. Det er en sag, som vi regner med at føre og vinde. Et forlig er ikke noget, vi tænker på, siger Brøndby-direktør Jan Lockhart til sporten.dk.

Brøndby-ledelsen satser hele butikken på ikke at tabe sagen, der første gang rammer Fodboldens Voldgiftsret den 22. juni. Måske satser de den oven i købet i bogstavelig forstand. Det høje millionbeløb, klubben skal betale ved et nederlag, er således ikke det eneste faremoment i horisonten. Endnu en hård straf kan ramme den københavnske vestegn.

Klubbens likviditet og kortsigtede økonomiske formåen er sikret af bankforbindelsen Nordea, men ender Brøndby som taber af feriepengesagen, kan dette beskyttende tæppe med ét blive revet væk. Nordeas forsikringer gælder således kun, hvis der ikke skal udbetales penge i forbindelse med den verserende sag. Det fremgår sort på hvidt af Brøndbys årsregnskab, som blev fremlagt i marts måned.

Dét faktum har pondus til for alvor at sætte kul på dommedagstrommerne. Jan Lockhart tager imidlertid larmen med ophøjet ro. Blandt andet på grund af en lille, regnskabsteknisk redningskrans.

- Jeg tror ikke, hele feriepengesagen bliver afgjort den 22. juni. De tre prøvesager afgøres her, og de vil få en principiel betydning. Men uanset afgørelsen, vil det ikke få den store konsekvens for os i dette regnskabsår, bedyrer han.

Direktøren anerkender formuleringen i årsregnskabet, men fastslår samtidig at der er alternativer, hvis likviditeten skulle forsvinde.

- Vi har gjort os vore alternative overvejelser. Men taber vi sagen, vil det under ingen omstændigheder være en dødsdom over Brøndby IF, slutter Jan Lockhart.

Det mest sandsynlige økonomiske alternativ, hvis Brøndby skulle tabe feriepengesagen, er en kapitaludvidelse. Forarbejdet er allerede i gang. En aktieudvidelse på op til 20 millioner kroner er således på dagsordenen, når klubben holder ordinær generalforsamling på tirsdag i næste uge.

Læs også: