KØB PLUS!

FCN's CL-millioner i fare

FC Nordsjællands millionindtægt fra deltagelsen i Champions League kan få indflydelse på retssagen mod klubbens ejer, Allan K. Pedersen

Sagen mod FC Nordsjællands klubejer, Allan K. Pedersen, skal behandles i Østre Landsret til februar

Den er blevet udsat gang på gang. Men nu er der ifølge sporten.dk's oplysninger sat dato på det endelige opgør, der skal finde sted i landsretten, og som i værste fald kan koste Allan K. Pedersen ejerskabet over FC Nordsjælland.

Sagen, der senest blev udsat i september, skal føres 18.og 19. februar næste år, og her vil det blive afgjort, om Allan K. Pedersen tilbage i 2008 købte fodboldklubben for billigt af sit eget holdingselskab, AKP Holding, kort inden, at det gik konkurs.

De 500.000 kroner, Allan K. Pedersen angiveligt betalte, er for lidt, mener kurator for det krakkede selskabs kreditorer, Pernille Bigaard. Det er langt under den egentlige værdi af selskabet. Beløbet burde have været på 35,8 millioner kroner, mener kurator, som derfor vil annullere handlen.

Det skal altså nu afgøres i retten i februar, men i den mellemliggende periode er der kommet et andet aspekt ind i sagen, nemlig de over 100 millioner kroner, FCN angiveligt har tjent på Champions League-deltagelsen. Og det er noget, som ifølge kurator vil få indflydelse på sagen - i kreditorernes favør.

- Hvis du spørger Allan K. Pedersen, vil han sikkert sige nej til, at CL-indtjeningen har indflydelse, men hvis du spørger mig, så vil det få indflydelse, siger Michael Vilhelm Nielsen, advokat i firmaet Plesner, som skal køre sagen for kurator.

Michael Vilhelm Nielsen peger på, at man vil kigge på de aktier, Allan K. Pedersen købte for en halv million kroner i 2008, fremadrettet - altså ikke hvad de var værd på det tidspunkt, han købte dem, men hvad de kunne blive værd frem over. Og efter Champions League er det betragteligt mere.

- Når man kigger på aktier, kigger man ikke tilbage, men fremad. Man vurderer, hvor meget de er værd fremadrettet. Vi siger, at han har betalt 500.000 kroner for sine egne aktier, og det er for lidt. Hvis det går vores vej, får han sine 500.000 kroner tilbage, og vi får aktierne, og hvis der så ligger over 100 millioner kroner som følge af Champions League-deltagelse, så er det jo fint, siger Michael Vilhelm Nielsen og fortsætter:

- Hvis provenuet for deltagelsen i Champions League ligger inde i selskabet, er de penge jo en del af dét, vi får tilbage, og de penge fra Champions League  skal ligge i selskabet og kan ikke kanaliseres ud, siger advokaten.

Det har trods talrige forsøg ikke været muligt at få en kommentar fra Allan K. Pedersen, men han har tidligere proklameret, at han ikke mener, at der er en sag overhovedet. Han mener, at han har givet 18,6 millioner kroner for klubben, og ifølge sporten.dk's oplysninger har Allan K.Pedersen sat sin lid til den "syns- og skøns-rapport", der blev lavet i foråret, og som skulle fastslå værdien af klubben på pågældende tidspunkt i 2008.

- Jeg ville nok ikke tage så let på det, hvis jeg var ham. Vi mener stadig, vi har en rigtig god sag. Ellers ville vi ikke køre den. Jeg kan ikke fortælle så meget om "syns- og skøns-rapporten", men hvis den nu havde været drøn positiv for ham og meget negativ for os, ville vi måske have forsøgt at indgå et forlig i sagen, og det har vi altså ikke tænkt os, siger Michael Vilhelm Nielsen.