FC Nordsjælland tilføjede FC Midtjylland sæsonens andet nederlag, da topholdet søndag aften tabte 1-2 i Farum Park. Dermed er der samling i toppen, hvor forfølgerne nu kun har to point op til FCM.

Med to mål i anden halvleg afgjorde FC Nordsjælland det, der i de første 45 minutter ellers lignede en særdeles jævnbyrdig forestilling. Her kunne gæsterne fra FC Midtjylland være kommet på vinderkurs, hvis man havde været skarpere, når chancerne opstod.

Den costaricanske VM-spiller Marco Ureña havde to store chancer for at bringe ulvene foran. Men først skød han direkte på FCN-keeper David Jensen og kort efter var han for lang tid om at få afsluttet, så hans forsøg blev blokeret i skudøjeblikket.

I stedet var det Nordsjælland, der satte sig på kampen i anden halvleg. Boldomgangen var som altid hurtig og sikker, men for ofte endte det med høje indlæg ind i feltet, og her har nordsjællænderne ingen fyrtårne, der kunne tage kampen op med Patrick Banggaard og Jim Larsen.

Først da Uffe Bech tog sagen i egne fødder, kom der skred i sagerne. Den lille hurtigløber tog et par hurtige ryk frem ad banen, inden han langt udefra tog chancen og afsluttede med et skud, som tog drilsk opspring lige foran den sprællende FCM-keeper Jakob Haugaard, der blev snydt af det frække langskud.

Otte minutter senere fordoblede Kasper Lorentzen FCN-føringen, da han med indersiden elegant drejede et indlæg fra Joshua John i mål. John var stærkt spillende på kanten og snød flere gange sin direkte modstander Andre Rømer.

Rilwan Hassan fik reduceret med 12 minutter igen, men selvom det gav gæsterne ekstra energi i jagten på en udligning, var det hjemmeholdet, som kørte sejren hjem.

Resultatet betyder, at FC Nordsjælland nu er oppe på tredjepladsen med 16 point - to point efter førende FC Midtjylland og på omgangshøjde med Randers, der har en målscore, som er et enkelt mål bedre.