KØB PLUS!

FCMs sexsag trækker ud

Politiet oplyser, at de stadig efterforsker sagen, hvor fem spillere fra FC Midtjyllands akademi er sigtet for seksuel omgang med en mindreårig pige.

Der er ikke udsigt til, at sagen hvor fem ungdomsspillere er sigtet for at have haft et seksuelt forhold til en mindreårig pige fra Ikast får en ende lige foreløbig.

Det fortæller Henning Præstegaard, politikommissær hos Herning lokalpoliti. 

- Vi har en ide om, at vi bliver færdige med efterforskningen engang inden jul. Her skal vores jurister så se på det rent juridiske i sagen. Jeg kan forestille mig, at der kommer en afklaring herfra først i det nye år, siger han, om hvorvidt de fem sigtede ender med at blive tiltalt i sagen.

Det er pigens forældre, der har meldt de seksuelle forhold til politiet, der angiveligt skal have fundet sted i perioden fra efteråret 2011 og frem til oktober i år. De seksuelle forhold mellem de nu 18- og 19-årige fodboldspillere og den dengang 13-årige pige skal være begyndt på det sportscollege som FC Midtjylland driver, og hvor talenterne bor.

- Vi efterforsker stadig sagen, og vi har afhørt den forurettede og spillerne. Men så har vi nu nogle genafhøringer, hvor de forskellige skal forholdes hinandens forklaringer, siger Henning Præstegaard.

Han forklarer, at efterforskningen lige nu er koncentreret omkring kontakten mellem pigen og spillerne på diverse sociale medier. 

- Derudover er vi i gang med at undersøge, om der har været noget kontakt via forskellige typer af sociale medier såsom Facebook og Twitter for at se hvilken korrespondance, der har været. Og om der er nogen udefra, der har sendt mails og oplysninger, som kan have betydning for sagen, siger Henning Præstegaard. 

Alle fem FCM-spillere optræder på klubbens U19-hold og er sigtede efter straffelovens paragraf 222, der omhandler sex med en mindreårig. Det kan i værste fald give op til otte års fængsel.

Læs også: