FCM og Esbjerg spillede 0-0 i en kamp, der bød på rødt kort til FCMs Kolja Afriyie.

Det endte uden mål i Herning mellem FC Midtjylland og Esbjerg i mandagens Superligakamp. Og det kan to hold, der ikke var i aktion være bedst tilfredse med.

For med pointdelingen så er både FC Midtjylland og Esbjerg indenfor overskuelig rækkevidde for de to bundhold Brøndby og Silkeborg.

Et point til FC Midtjylland og Esbjerg sender dem på op på henholdsvist 18 og 15 point.

Dermed har Brøndby med 12 point kun tre point op til Vestjyderne - netop Brøndby og Esbjerg mødes i den kommende runde.

Silkeborg følger lige efter med 11 point.

Pointdelingen på heden var fair - ingen af holdene kom frem til den helt store afgørende chance på en aften, hvor de defensive dyder var i højsædet.

Tættest kom Esbjergs Jakob Ankersen med et skud i nærheden af det lille felt, men ude af balance sendte han bolden forbi den ene opstander.

Begge hold søgte efter pausen at tage teten og fremtvinge et føringsmål for at bryde dødvandet. Det gav en anden halvleg der var langt mere underholdende end de første 45 minutter.

FC Midtjylland bragte flere offensive kræfter til den forreste kæde med indhop til de store frontløbere Tim Janssen og Morten Duncan Rasmussen.

Den tyngde lettede arbejdsbetingelserne for Esbjergs midtbanefolk, der fik mere plads på kanterne end i første halvleg efterhånden som hjemmeholdet forsøgte at øge presset og efterlod plads bagude i butikken. Forhold der gav en mere livlig anden halvleg.

Det gav Jesper Lange plads til et gennembrud i FC Midtjyllands højre side, men angriberen skød lige over trekantsammenføjningen. I den anden ende sneg et hovedstød fra Kristian Bak sig forbi mål efter et hjørnespark fandt det skaldede anførerhoved.

Dramaet indfandt sig ikke for alvor før til sidst i kampen.

Her så Kolja Afriyie rødt efter forsvarsspilleren trak sit andet gule kort, men Esbjerg fik ikke udnyttet de sidste få minutters overtal.

Overtiden så blot lidt planløst lossen frem og tilbage mellem felterne.

Første halvleg viste sig som en taktisk tæt og låst affære. Begge trænere viste med stor tydelighed et ønske om at holde nullet og havde den defensive sikring som første prioritet.

Resultatet var få åbne chancer. FC Midtjylland fik dog scoret i første halvleg efter gode 20 minutters spil. Et indkast blev forlænget og endte i panden på Kristian Ipsa, der nettede sikkert men i strafbar position.

Kroatens jubel blev hurtigt afløst af ærgrelse, da han befandt sig i offside position tæt under mål. Esbjerg overlod initiativet til hjemmeholdet og lurede på kontrachancen.

Effektive omstillinger med fokus på at få sat hurtigløberen Martin Braithwaite op, men FC Midtjylland havde snor i ham, og da markeringerne endelig svigtede smed angriberen en god chance væk.

En aflevering i dybden blev sløset sendt af sted uden adresse i en situation hvor Esbjerg var i en fire mod tre situation.

Det er ikke uden grund at Esbjerg før kampen havde scoret mindre end et mål pr. kamp.

FC Midtjylland forsøgte via en velfungerende midtbane centreret omkring dygtige Petter Andersson og ditto Mads Albæk (25 procent af værternes spil fandt sted i det centrale maskinrum) at holde trykket på Esbjerg, men vestjyderne holdt skansen - ikke mindst takket være effektivt afskærmende arbejde af Magnus Lekven.

Nordmanden tegner sig mere og mere til at være en af sæsonens bedste indkøb, og han havde sine aktier i at første halvleg sluttede uden mål. Det ændrede sig ikke efter pausen, men det blev marginalt mere underholdende.