FC Midtjylland var på vej mod sensationen i Cypern, men trods en mand i overtal og en drømmestart røg mestrene ud af kvalifikationen til Champions League mod APOEL.

Det var så tæt på, men FC Midtjylland må konstatere, at nederlaget i det første af to opgør blev skæbnesvangert for holdets håb om at komme i Champions League.

Godt nok vandt FC Midtjylland kampen 1-0 tirsdag aften, men holdet havde brug for to mål, hvis drømmen om Champions League skulle holdes i live, efter første kamp i Herning sluttede 1-2 til APOEL. Og dermed gik cyprioterne i stedet videre på reglen om udebanemål.

FC Midtjylland fik ellers en drømmestart, da Erik Sviatchenko efter blot to minutter dukkede op i APOELs målfelt og headede bolden i mål til 1-0.

FCM var efter 20 minutter tæt på at score til 2-0. Bolden var faktisk i nettet, men dommeren dømte lidt overraskende frispark til hjemmeholdets målmand.

De danske gæster var generelt godt kørende i første halvleg, og det irriterede tydeligvis APOELs Vinicius, som efter en halv time stemplede Pione Sisto og fik rødt kort. Så ved pausen kunne FCM-spillerne konstatere, at de nu kun manglede et enkelt mål fra at gå videre i kvalifikationen.

Men i anden halvleg ændrede kampen karakter. Godt hjulpet på vej af hjemmeholdet blev det hele noget rod, og FCM begyndte lidt uforståeligt at sende lange bolde af sted, selvom holdet var i overtal. Det var bestemt ikke til danskernes fordel.

Jess Thorup tog med et kvarter tilbage af kampen konsekvensen og skiftede offensivt ud, hvor Martin Pusic og Paul Onuachu gjorde Morten 'Duncan' Rasmussen selskab i angrebet. Men lige lidt hjalp det. FCM formåede ikke at score mere i kampen og røg dermed ud i mørket.