Midtjyderne fik lagt en pæn afstand til nedrykningsstregen, da de besejrede AC Horsens med 2-0. Det var Horsens fjerde liganederlag i træk.

Mens AaB opgav at rydde græstæppet på Aalborg Stadion for sne, var de anderledes effektive i Horsens forud for dagens opgør mellem AC Horsens og FC Midtjylland. Således præsenterede hjemmeholdet en forårsgrøn græsplæne søndag eftermiddag, og på trods af temperaturer i nærheden af frysepunktet blev kampen gennemført.

Hjemmeholdet kunne med en sejr lægge pæn afstand til bundholdene, der efterhånden tæller en del flere end de to hold under nedrykningsstregen, mens FC Midtjylland i særdeleshed havde brug for de tre point for at flytte sig fra tiendepladsen, hvor de før kampen havde bare to point ned til Brøndby og Silkeborg under nedrykningsstregen.

Og med frygten for at overvintre i bunden af tabellen, var det også udeholdet, der kom bedst fra start, først med en chance fra Mads Albæk, der blev blokeret, men endte hos Danny Olsen, som sendte et højt indlæg ind i feltet. Sidste mand på bolden blev Tim Janssen, der headede i mål til føringen 0-1.

Det var afgjort midtjyderne, der skabte mulighederne i første halvleg i en kamp, som bar meget præg af, at banen var blevet ryddet for sne bare et par timer for kick off. Spillerne skøjtede til tider rundt, og det gav særligt nærkampene et lidt kludret præg.

Kort før pausen var FC Midtjylland tæt på at fordoblet føringen, da Danny Olsen havde en god chance, men mål blev det dog ikke til på grund af en flot parering af Frederik Rønnow i Horsens-målet.

AC Horsens havde sin største chance i første halvleg, da Jude Nworuh havde hovedet på bolden efter et hjørnespark, men Jonas Lössl sikrede udeholdet nullet efter de første 45 minutter.

I anden halvleg var det dog et langt mere veloplagt hjemmehold, der kom på banen, og AC Horsens var også først og flest med de store chancer fra start. Først Anders Nøhr og lige bagefter Lasse Kryger havde gode chancer over for et rodet FCM-forsvar, og det to var igen kilde til opmærksomhed ti minutter inde i anden halvleg, da Nøhrs hjørnespark endte hos Kryger. En skarp Lössl i FCM-målet forhindrede ham dog i at udligne.

Efter 63 minutter var Horsens tæt på udligning, men rigtigt nok blev Troels Kløves mål annulleret på grund af hånd på bolden. Horsens lignede nu virkelig et hold, der ikke ville forlade banen med et nederlag, men det ville gæsterne bestemt heller ikke. For 70 minutter inde i kampen stod indskiftede Morten ’Duncan’ Rasmussen pludselig inde i Horsens-feltet til at banke en aflevering ind fra Danny Olsen, og så førte udeholdet 0-2.

Det gjorde en del ved hjemmeholdets spillelyst, og de sidste tyve minutter af kampen var på FC Midtjyllands præmisser, som var placeret særdeles offensivt og fik skabt flere store chancer. Horsens havde dog et par chancer i streg kort før tid, men lige lidt hjalp det på stillingen, og kampen endte 0-2.

Efter kampen erkendte Horsens-anfører Martin Retov, at de ikke var banens bedste hold i dag.

- De var bare bedre på de afgørende bolde i dag. Vi har været presset dette efterår og brugt de sidste resurser de sidste par uger, og vi har scoret alt for få mål. Men jeg lover, at vi vender stærkt tilbage, sagde Retov lige efter kampen.

FC Midtjylland rykker nu op på ottendepladsen ét point efter netop AC Horsens som nummer syv, og efterlader tiendepladsen til Esbjerg fB.