KØB PLUS!

FCM-direktør: Sex-anklagede er lettede

Klubben har skærpet over for spillerne, at de er der for at spille fodbold.

Politiets beslutning om at frafalde en anklage om seksuel omgang med en mindreårig vækker glæde i FC Midtjylland, men først og fremmest er klubben lettet.

Det var seks afrikanske spillere fra den midtjyske klubs ungdomsakademi, som i oktober blev anklaget for at have sex med en lokal pige. 

Hendes forældre opdagede det gennem en chat og gik til politiet, men i et dokument fra Midt- og Vestjyllands Politi, som sporten.dk er kommet i besiddelse af, vil myndighederne ikke gøre mere ud af sagen, fordi pigen tydeligvis havde løjet sig ældre end de oprindelige 14 år.

- Lige umiddelbart er vi glade for, at de har frafaldet anklagen. Vi har hele vejen igennem stolet på, at drengene ikke har vidst, hvor gammel pigen var, og det har anklagemyndigheden givet os ret i. Det er vi selvfølgelig glade for, siger ordførende direktør i FC Midtjylland, Claus Steinlein.

Sagen har påvirket klubben meget - særligt de involverede spillere, forklarer direktøren.

- Det har selvfølgelig ikke været sjovt for drengene. De har gået og tænkt over, hvilke konsekvenser det her kunne få for dem. De var selvfølgelig også glade, da de fik brevet fra anklagemyndigheden, men drengene er mest lettede. Men de er også klar over, at de fremover skal være endnu mere påpasselige med, hvad de foretager sig, så vi undgår misforståelser som denne i fremtiden.   

Selv om anklagen nu er frafaldet, fjerner det dog ikke indtrykket af, at spillerne har gjort noget forkert og derfor har været til mere end en bare kammeratlig samtale.

- Vi har gjort det klart for spillerne, at nu er det nu - de er kommet herop for at spille fodbold. Og det har fyldt rigtig meget, at seks af vores drenge har været anklaget, men vi ville ikke suspendere dem, fordi vi lige ville se på, hvordan anklagemyndigheden forholdt sig til sagen, tilføjer Claus Steinlein og slår fast, at klubben ikke er uden ansvar og derfor også vil vende spejlet mod sig selv.
 
- Vi har snakket med drengene, men vi skal også som klub være bedre, så sådan noget ikke sker en anden gang.