KØB PLUS!

FCM-direktør om sex-sag: En tabersag

FC Midtjyllands direktør Claus Steinlein ærgrer sig over sigtelse mod fire akademispillere men vil ikke suspendere dem.

FC Midtjyllands direktør Claus Steinlein er havnet i orkanens øje, efter det lørdag kom frem, at fire af klubbens afrikanske akademispillere er sigtet for seksuel omgang med en mindreårig pige.

Spillerne hævder, at de ikke vidste, at pigen var under 15 år, og FC Midtjylland ønsker ikke at suspendere spillerne fra klubbens U19 hold, indtil sagen er afsluttet. Det fortæller FC Midtjyllands direktør Claus Steinlein i en snak med sporten.dk

Er det en sag, som du tager meget alvorligt?

- Naturligvis. Jeg vil understrege, at det er foregået på helt frivillig vis. Drengene har informeret mig om, at hun er kommet ned til dem, og det er foregået helt frivilligt. Drengene har ikke vidst, at hun var under 15 år. Kigger man på, hvordan hun ser ud, kigger på den adfærd, hun har udvist, så virker hun ikke som mindreårig. Kigger man på hendes Facebook-profil står der, at hun er 17 år. Så indtil vi finder ud af, hvad der er op og ned, så er det svært at vurdere, hvad FC Midtjylland skal gøre.

Hvis de bliver dømt kan det få betydning for deres fremtid i Danmark og i FC Midtjylland. Hvordan ser du på det?

- Nu er det ikke normalt kriminalforsorgen, jeg taler mest med. Politiets jurister vurderer, om der skal være en sag eller ikke en sag. Indtil de har gjort det, så vil jeg godt vente med at se, hvad vi skal gøre. Jeg vil gerne understrege, at det er en sag, som vi tager meget seriøst.

Burde du ikke suspendere spillerne, så længe sagen kører?

Drengene har ikke tænkt over, om hun var under 15 år. De var sikre på, at de havde seksuel omgang med en pige, der var over 15 år. Vi har været inde at vurdere hver enkelt. De kan stadig spille på vores hold. Vi skal ikke straffe dem på forhånd, før vi ved, hvad der er op og ned. Jeg synes, det er ærgerligt, at det kører i det offentlige rum, for så er de allerede straffet. Det er også synd for pigen, at den her sag nu er offentlig. Der havde det nok klædt aviser og tv at sige, vi venter til sagen er afgjort. Det er en tabersag for alle parter.

Har I taget nok afstand fra den her sag?

- Jeg mener ikke, at man som klub kan tage stilling, før juristerne tager stilling. Jeg mener ikke, at vi skal være overdommer i den her sag.

Du er citeret i Ekstra Bladet for at sige, at Jeres afrikanske spillere er meget populære hos pigerne. Din formulering har skabt en del debat. Fortryder du den formulering?

- Vi laver også fejl, os der udtaler os. Når jeg selv læser det, kan jeg godt se, at det er uheldigt, og jeg ærgrer mig over den måde, det kommer til at stå på. Når jeg siger, de er populære, så mener jeg, at hun er kommet forbi og syntes, de spillere var rigtig spændende.