KØB PLUS!

FCM: Bare rolig Albæk, du bliver solgt

Claus Steinlein forsikrer, at playersponsoraterne på syv af klubbens bedste spillere ikke bliver nogen hæmsko for deres udlandsdrømme.

Allan Hansen, formand i DBU, kalder i Politiken FC Midtjyllands salg af syv playersponsorater, deriblandt Mads Albæk, for det tætteste, man kan komme på slavehandel, fordi spillerne ikke har vidst, at de er blevet solgt til en gruppe investorer. 

Samtidig er Mads Albæk, der har kontrakt med FC Midtjylland frem til sommer 2014, blevet i tvivl om, hvad det betyder for hans sportslige mål om at komme af sted til udlandet allerede i dette transfervindue.

Sporten.dk har haft fat i ordførende direktør i klubben, Claus Steinlein.

Hvis ikke det her kan betegnes som slavehandel, når spillerne ikke kender til, at de bliver solgt, hvad kalder du det så?

- Vi har selvfølgelig informeret alle spillerne, før de gik på juleferie, at de kunne blive en del af denne investorpakke. Det har ingen indflydelse på spillernes mulighed for at komme til udlandet, siger Claus Steinlein.

- De investorer, som er gået ind i det her, støtter FC Midtjylland, så de er egentlig bare gået ind og hjulpet os i en svær situation og kommet med nogle penge.

Mads Albæks bekymring er blandt andet, at han ikke ved, hvor stor en andel han udgør af de her 20 millioner. Hvordan stiller den her situation ham?

- Det er slet ikke sådan, det er gjort op. Det er bare nogle venner af huset, der er kommet med nogle penge, og det er stadigvæk sportsudvalget, os i ledelsen sammen med trænerteamet, der beslutter i samarbejde med spilleren og hans agent, hvornår han skal sælges.

- Hvis vi får det rigtige tilbud på Mads Albæk, som er en god idé, er han stadig til salg. Så det har ikke ingen indflydelse på Mads Albæk. Eller nogen af de andre spillere for den sags skyld.

Så I vil godt indfri Mads Albæks ønske om at komme til udlandet allerede i dette transfervindue?

- Nu har jeg snakket med Mads siden 2005, hvor han kom hertil, så jeg har kendt ham, siden han var 15 år, og vores fælles drøm har hele tiden været, at han skal til udlandet på det rigtige tidspunkt. Og det er det stadigvæk.

- Den her sag er fordrejet og blevet skruet fuldstændig op. Det er Politiken, der har startet det, men altså, alle klubber gør det her. Mohamed Zidan og Morten Skoubo var også på spillerinvesteringer i sin tid, og de blev også solgt. Selvfølgelig bliver vores spillere solgt, når det rigtige tilbud kommer. Det er kun klubben, der bestemmer, hvornår de skal sælges. Det har investoren ikke noget med at gøre.

Så det her er en samlet pakke, og ingen individuelle spillere er værdisat i den?

- Nej, slet ikke. Jeg har haft en god snak med Mads Albæk, og han er rigtig glad for FC Midtjylland. Han håber, at vi sælger ham for mange penge, fordi han synes, at FC Midtjylland har gjort en kæmpestor forskel i hans karriere.

- Når man er ung, bliver man lige pludselig lidt usikker, når man ser sit navn i avisen, og det er ikke, fordi jeg ikke kan forstå Mads. Men jeg informerede spillerne om denne mulige investering, og der er ikke noget at være bekymret for.

Hvis der ikke er det, hvorfor har I så ikke kontaktet spillerne i juleferien og informeret dem om det?

- Det er, fordi jeg informerede dem om det i december om, hvordan situationen er. Jeg stod over for 25 spillere og sagde, at nogle af jer kommer i en spillerinvestering, men det har ikke nogen indflydelse på jeres mulighed for at komme til udlandet.

- Det er simpelthen bare sikkerhed for dem, der smider penge i vores klub. Ok, siger spillerne så. Så jeg har egentlig informeret dem.

I det øjeblik, Mads Albæk så bliver en del af denne her pakke, synes du så ikke, at det havde været en god idé lige at ringe og sige det til ham?

- Jo. Hvis jeg havde vidst, at det havde givet så meget tumult, så havde jeg selvfølgelig gjort det. Mads Albæk kunne også bare have ringet til mig, da han læste det for 14 dage siden. Det har ingen indflydelse på Mads, så det er derfor, jeg ikke har tænkt specifikt på den enkelte spiller.

Hvordan har de andre spillere reageret på denne sag?

- Der har slet ikke været noget.

Læs også: