Foto: Claus Bech

FC Københavns succes på fodboldbanen giver ikke bare masser af point på kontoen. Det giver også penge i kassen.

En tur i Champions League-gruppespillet har betydet, at selskabet bag FC København, Parken Sport & Entertainment, har et massivt overskud for dette regnskabsår.

Samlet set udgør resultatet 240,7 millioner kroner, hvorfra der dog skal trækkes nedskrivninger for FitnessDK på 120 millioner kroner, skriver Parken Sport & Entertainment i en pressemeddelelse.

»Vi er stolte af resultatet, som viser, at de beslutninger, der er blevet truffet omkring at investere i F.C. København har båret frugt. Blandt andet via deltagelsen i UEFA Champions League. Vi kan også glæde os over, at Lalandia igen i 2016 har cementeret sig som Skandinaviens mest besøgte ferie- og aktivitetscenter. Vi har stor tro på, at vi kan fortsætte udviklingen, og at vi har lagt fundamentet til, at PARKEN Sport & Entertainment får et stærkt 2017,« siger bestyrelsesformand, Bo Rygaard.

FC København har skrabet masser af millioner sammen i Europa i år via en tur i Champions League og med en førsteplads i Superligaen og 12 point ned til Brøndby på andenpladsen lugter det af guld og et nyt Champions League-forsøg i næste sæson.

Parken Sport & Entertainment budgetterer dog ikke med det store gruppespil, men med en tur i Europa League, hvorfor man forventer et resultat på 60-80 millioner kroner næste år. Der er dog stadig sportslige ambitioner om at nå Champions League, skrver man i årsrapporten.

»Vi ser meget fortrøstningsfuldt på det år, vi er i gang med. Vi har taget en lang række skridt i den rigtige retning, og ser masser af positive tendenser for PARKEN Sport & Entertainment i 2017. VI har blandet andet skabt eSports-selskabet North i samarbejde med en stærk partner i Nordisk Film, hvilket har givet os en god position på et spændende marked i fremtiden. Det glæder vi os meget over og ser frem til at udvikle yderligere i det kommende år. I alt synes jeg, at der er god grund til at være tilfredse med 2016 og de resultater, vi har opnået,« siger Bo Rygaard.

SMS

Hitter på Facebook