KØB PLUS!

FCKs program lettere end FCNs

Mens FCN skal 11 gange vest for Storebælt i denne sæson, skal FCK kun 9 gange afsted.

FC København har flere penge, et større stadion og flere tilskuere end FC Nordsjælland, men som om det ikke var nok, er de også blevet begavet med et på papiret nemmere kampprogram end guldkonkurrenterne.

Begge hold endte i sidste sæson i top seks og har derfor ret til 17 hjemmekampe og kun 16 udekampe. På den måde burde der være lige vilkår for alle, men en udekamp er ikke bare en udekamp, for der er stor forskel på, hvor langt holdene skal rejse, for at spille på udebane, og hvor mange gange de må passere Storebælt.

Mens FC København kun har skullet 9 gange over Storebælt i denne sæson, har FC Nordsjælland skullet af sted 11 gange. Og af de fem hold, FC København har mødt to gange på udebane, er det kun AC Horsens og Sønderjyske, der har hjemme vest for Bæltet, mens FC Nordsjælland har været i Jylland og på Fyn for at besøge traditionelt svære udebaner to gange hos både FC Midtjylland, AGF, AaB og OB. Og nå ja: Af de tre kampe, FC København og FC Nordsjælland ved sæsonafslutning vil have spillet mod hinanden, er de to af dem blevet spillet i Parken.

- Det er ikke noget, vi har været opmærksomme på, og det skal heller ikke være en undskyldning for os. Det er nok en ligegyldighed, man er blev ramt af efter 10 år i Superligaen, hvor man har vænnet sig til den skæve struktur, siger FC Nordsjællands sportsdirektør Jan Laursen, mens FCKs træner og sportsdirektør Carsten V. Jensen nøgternt konstaterer, at »programmets ændrer sig fra år til år.«

I DBUs programplanlægningsudvalg tager man højde for en række forhold som eksempelvis internationale terminer, geografi i forhold til de enkelte runder, specifikke stadionforhold og særlige ønsker fra de enkelte klubber. Til gengæld er antallet af udekampe på den modsatte side af Storebælt i forhold til egen beliggenhed ikke et punkt, der tages særlig hensyn til.

Hidtil i sæsonen har FCK hentet 27 point i 13 udekampe, mens FCN har scoret 23 point i 14 kampe på udebane.

Læs også: