KØB PLUS!

FCK: Vi kan også uden N'Doye

FCK fik endelig hul på målscoringerne. Nyindkøbte Mustafa Abdellaou scorede sit første mål, og kan være på vej i startopstilingen.

Trods status som ubesejret i foråret har FC København været udsat for kritik. Kun holdets stjerne Dame N’Doye kunne score mål, lød det, da N’Doye havde stået for fem af holdets otte scoringer i de syv første runder i forårssæsonen. 

Men kritikken forstummede for en stund i Herfølge i går, da mesterholdet tog mod Superligaens bundprop, HB Køge. Hele fem mål scorede FC København, og Dame N’Doye stod ikke noteret for nogle af dem. Så var det FCK-træner Carsten V. Jensens tur til at give tilbage på kritikken.

- Vi havde hørt meget på den snak, så vi havde planlagt, at N’Doye ikke skulle score i dag. Så da han får muligheden til sidst, sparker han med vilje på stolpen, så Pape kunne få sig en papkasse, lød den humoristiske stikpille til presse og fans, som tvivlede på holdets offensive evner.

Med til historien om FCKs storsejr hører, at HB Køge fik Adeola Runsewe udvist i første halvleg, da han tog fat i halsen på FCKs Bryan Oviedo. Derfra gik trafikken udelukkende mod HB Køges mål, og i anden halvleg sprang ballonen for HB Køge, som sagtens kunne være gået fra banen med en endnu større røvfuld.

- Jeg er tilfreds med, at vi leverer en ny god præstation, for det er dét, vi lever af. Det er fundamentet for vores spil, at vi er solide nede bagved, og det er vi også i dag. Vi giver ikke ret meget væk, og nu skaber vi også rigeligt med chancer, sagde Carsten V. Jensen, som kunne notere sig, at de fem mål blev scoret af fem forskellige spillere.

Klubbens nye norske angriber Mustafa ’Mos’ Abdellaoue har haft en hård start i klubben uden særlig megen spilletid. I ugen op til kampen i Herfølge lød det, at ’Mos’ havde lang vej til startopstillingen, men det kan der meget vel være lavet om på, efter han i går scorede sit første mål for klubben, efter han blev skiftet ind i anden halvleg.

- Selvfølgelig er Mos i spil til startopstillingen, men det er ikke ensbetydende med, at han skal spille. Vi har op til 23 spillere, som er her for at spille i startopstillingen, så derfor taler vi ikke om en startopstillingen med 11 spillere. Der er ny kamp på onsdag og endnu en på søndag, og der vil man se ændringer i startopstillingen, sagde Carsten V. Jensen.

Selv var Abdellaoue glad for endelig at vise, at han kan levere det, han er købt ind til. At score mål.

- Det er utrolig vigtigt for selvtilliden at få scoret et mål. De gange, jeg er blevet skiftet ind hidtil, føler jeg ikke, at jeg har fået bevist noget. Jeg er ikke kommet til nogle chancer, men i dag får jeg chancen og scorer et mål, sagde den norske angriber. 

I HB Køge-lejren var det egentlig ikke skuffelse, som var den herskende følelse. Erkendelsen af FCK som Danmarks bedste hold var så stor, at klubbens sportsdirektør, Per Rud, i spillertunellen kun kunne trække på skuldrene og nikke anerkendende mod modstanderholdets omklædningsrum.
Også HB Køge-træner Tommy Møller Nielsen erkendte, at holdet ganske enkelt var på for stor en opgave mod FC København.

- Vi er oppe imod et ekstremt godt hold, og med en mand i undertal havde vi ikke en chance. Det er ikke en skam at tabe til et hold, der er så meget bedre, end vi er, lød det fra Tommy Møller Nielsen.

Læs også: