FCK vendte 0-1 til 2-1 i Haderslev, og SønderjyskE er nu i stor fare for at overvintre som nedrykkere

De sønderjyske løver tog imod de københavnske, da FC København gæstede et regnvådt og novemberkoldt Haderslev Fodboldstadion søndag aften. FCK ankom til Haderslev i afslappet stil som tabellens nummer et, mens Sønderjyske jagtede en yderst tiltrængt sejr som næsten-nedrykkere på tiendepladsen.

Hele 21 point skilte de to hold før dagens opgør, men det var ikke til at se i første halvleg. Den første halve time var nærmest chanceløs, og bød kun på få reelle forsøg på mål. Begge hold så ud til at have glemt skarpheden i omklædningsrummet, når de nærmede sig modstanderens målfelt.

Men efter 31 minutters spil fandt Sønderjyskes Lasse Vibe efter løb med bolden Eyjólfur Hédinsson foran det københavnske felt, og den islandske midtbanemand sendte således bolden lige forbi Kim Christensen i FCKs mål til hjemmeføringen 1-0.

Dét var noget af et wake up call for FCK, som før har tabt på Haderslev Fodboldstadion, allerværst tilbage i 2009, hvor de forlod den sønderjyske købstad med et 5-0-nederlag i bagagen i en pokalkamp.

Og de var tæt på mål, FCK, da de ti minutter før pausefløjtet på et langt indkast havde deres største chance i første halvleg. Chancen var dog ikke større, end at den blev overgået et par minutter senere af hjemmeholdet, hvor Henrik Hansen brændte en kæmpe chance ved at ramme stolpen.

Anden halvleg var knap begyndt, da Sønderjyske fik sin første store chance, der dog blev forpurret, da Kim Christensen begik indirekte frispark til hjemmeholdet få centimeter fra ellevemeterpletten. En massiv FCK-mur foran mål forhindrede dog Haderslev-holdet i at score.

Og så gik det ellers stærkt i den anden ende af banen, hvor bolden efter et hurtigt opspil havnede foran en flot placeret Andreas Cornelius foran det sønderjyske mål, der med en fræk finte udlignede til stillingen 1-1.

Det satte for alvor gang i begge mandskab, som inden for et og samme minut fik underkendt et mål hver. Først i den sønderjyske ende, hvor Thomas Delaney havde fat i armen på Sønderjyskes keeper, Kenneth Stenild, og bagefter i et tætpakket FCK-felt, hvor Sønderjyskes Thomas Hansen efterfølgende indkasserede et gult kort for at brokke sig over kendelsen.

Et kvarter før tid fik dømte årets dommer, Kenn Hansen, et frispark til de københavnske gæster, som Andreas Cornelius udnyttede klokkerent med venstrebenet på flotteste vis til føringen 1-2. Og så var FC København pludselig foran 1-2, selvom de havde været bagud ved pausen.

Desværre for det kæmpende Haderslev-mandskab holdt FCK-føringen kampen ud, og Sønderjyske taber altså endnu engang på hjemmebane. Holdet har en af de dårligste hjemmebanestatistikker i hele Europa, og det var ikke noget, dagens resultat pyntede på.

FC København forbliver derfor i overlegen stil på førstepladsen i tabellen, mens Sønderjyske nu for alvor blander sig i nedrykningskampen, og alt afhængig af resultatet i Brøndbys kamp mod Horsens senere i dag, risikerer de babyblåklædte boldjonglører at overvintre under nedrykningsstregen.

En beskeden dobbelt målscorer var efter kampen glad for sejren, og særligt for sine to mål.

- Det vigtigste er, at vi vinder, og vi spiller en rigtig fin kamp. Og personligt var det specielt godt at komme i gang med at score mål igen. Vi skal bare fortsætte sådan her, og så ser det rigtigt godt ud, sagde Andreas Cornelius fra FC København efter dagens kamp.