FC København slog ikke kun FC Midtjylland søndag aften. Klubben cementerede også sin position som etter i Superligaen.

Når kampen mellem Randers og OB er færdigspillet mandag aften, rundes halvvejsmærket i dette års udgave af Superligaen. Søndag satte FC København en tyk streg under, at de har været det stærkeste indtil nu i sæsonen.

Det gjorde de, da de slog FC Midtjylland 2-1 i Parken og dermed slog et hul på seks point ned til FC Nordsjælland i tabellen.

På udeholdets fantribune stod dét, der lignede en lille busfuld FC Midtjylland-fans akkompagneret af en stortromme. Selvom de af hele hjertet forsøgte at holde hænderne varme på denne råkolde efterårssøndag med tilråb og slagsang til deres hold, så var der fra kampens start ikke meget at klappe af.

Allerede efter fire minutters spil måtte unge Jakob Haugaard i jydernes mål hente bolden ud af eget net. FC Københavns Ragnar Sigurdsson kom nemlig foran den uprøvede målmand efter en dødboldsituation sparket fra højre side af banen, og dermed var hjemmeholdet foran 1-0.

I det næste kvarters tid fik udeholdet faktisk hamret et par skud af mod Kim Christensens mål, men helt farligt blev det aldrig.

Desværre - set med udeholdets øjne - har man hos FC København en ung herre med navnet Nicolai Jørgensen. Han har taget alle med storm i denne sæson, og søndag aften gav han endnu en gang smagsprøve på sit kæmpe talent.

Efter 24 minutters spil modtog han bolden lige uden for feltet og med præcision i verdensklasse, lagde han bolden med en følt inderside helt op i krogen uden chance for Jakob Haugaard.

Det var Nicolai Jørgensens niende mål i 14 kampe. Desværre for Nicolai Jørgensen måtte han kort før pause lade sig udskifte med noget, der lignede en fiberskade.

Fra anden halvlegs start sad man som publikum bare og ventede på hjemmeholdets næste scoring, da FC Midtjyllands Mads Albæk i stedet knastørt - og ud af ingen ting - sparkede bolden i kassen.

Lige uden for feltet sendte midtbanespilleren et listigt skud af sted, der fladt sneg sig ind ved den ene stolpe, og med en halvtime igen vågnede hjemmeholdets fans nu for alvor op til dåd.

Men selvom flere nok vågner op mandag med hæse stemmer, så smittede stemningen ikke helt af på FC København, der aldrig kom op i samme gear som i første halvleg.

Nervepirrende afslutningDet sidste kvarter af kampen sad man med følelsen af, at kampen kunne gå begge veje. FC København var langt fra lige så overlegne, som de havde været i første halvleg, og det var med klar berettigelse, at flere fans sad på kanten af stolene og bed negle.

FC Midtjylland satsede til sidst meget offensivt i håbet om at nappe et point, og det kastede blandt andet en kæmpe chance af sig til Lars Jacobsen, der fra kort afstand måtte se sit skud ramme stolpen.

Da dommerens slutfløjt lød, var det med FC København som sejrsherre. Helt fortjent set på spil og chancer over hele kampen, men ikke helt overbevisende, må man sige.

Med det resultat forbliver FC København på førstepladsen nu med seks point ned til FC Nordsjælland. FC Midtjylland indtager 8.pladsen.