FCK på spillerjagt: Vil hente landsholdsspiller

FCK gør klar til en hektisk januar på transfermarkedet.

Administrerende direktør Anders Hørsholt lovede tidligere på måneden flere penge til forstærkninger til spillertruppen, og man valgte i samme ombæring at sidestille Ståle Solbakken og sportsdirektør Carsten V. Jensen i forhold til det sportslige ansvar. Og der er virkelig gang i kulissen hos de danske mestre.

Især to spillere står højt på ønskelisten hos Ståle Solbakken.

BT erfarer, at den argentinske kantspiller Franco Mussis og den norske landsholdsspiller Stefan Johansen er brandvarme emner i FCK, og der kan komme bud på spillerne tidligt i januar.

Det er i hvert fald sikkert, at FCK gør klar til et bud på 21-årige Franco Mussis i Gimnasia La Plata fra den bedste argentinske række. FCK har givet tilladelse til den norske spilleragent Oskar Olsen at stå for eventuelle forhandlinger om Franco Mussis på vegne af den danske klub.

Den argentinske avis Diagonales er kommet i besiddelse af dokumentet, der viser tilladelsen fra FCK.

Avisen hævder derudover, at FCK allerede har budt et beløb på 12 millioner kroner for Franco Mussis, men centrale kilder i forløbet fortæller til BT, at der endnu ikke er givet grønt lys til et konkret bud fra FCK-toppen.

Argentinske pressekilder fortæller, at Mussis er en ombejlet spiller og har været fast mand hos Gimnasia La Plata de seneste to sæsoner i den bedste argentinske række.

Han kan bruges både på kanten og centralt, men han er ikke den store målscorer med kun to mål i ligaen de sidste to sæsoner.

Det skulle heller ikke kun være FCK, der er ude efter Franco Mussis. Også et par russiske og ukrainske klubber har spurgt på argentineren, der ellers kan blive den kun anden argentiner i Superligaen med Brøndbys Alexander Szymanowski som den første.

Men Mussis er langt fra den eneste på ønskelisten i FCK.

Ståle Solbakken har også et stort ønske om at hente den norske landsholdsspiller Stefan Johansen i Strømsgodset.

22-årige Johansen er central midtbanespiller og var en af de primære årsager til, at Strømsgodset vandt det norske mesterskab foran Rosenborg for nylig.

Han kaldes i Norge for en af de mest spændende spillere i norsk fodbold, og klubber som Manchester City og AS Roma lurer også på ham.

Men FCK har en konkret interesse i Stefan Johansen. Strømsgodsets sportsdirektør, Jostein Flo, bekræfter, at der er stor interesse for Johansen.

- Der er to-tre klubber, som har en seriøs interesse i Stefan. Jeg er i tvivl, om vi kan holde på ham, men vi vil gøre, hvad vi kan. Han er en vigtig spiller for os, men vi ved også, at der kan komme et bud, som vil være godt for både os og ham, siger Jostein Flo.

Stefan Johansens agent, Tore Pedersen, sagde forleden til Tipsbladet, at han tvivlede på et skifte til Danmark, men det kunne let være spin fra agentens side for at gøre ham yderligere interessant for større europæiske klubber.

Læs også: