KØB PLUS!

FCK: Ny træner om mindre end en måned

FCK-direktør Anders Hørsholt: Vores håb er at finde en træner til opstarten i slutningen af juni måned, men jeg kan ikke garantere noget.

Posen blev rystet gevaldigt i FC København sidste sommer. Med stor udskiftning på både trænerpost og i spillertrup var der tale om en paladsrevolution i Parken. Blot ét år efter venter endnu en storvask.

Københavnerne skuffede i den forgangne sæson både i Europa og den hjemlige Superliga, hvor guldet og kvalifikationen til Champions League i stedet gik til opkomlingene FC Nordsjælland.
 
Klubben skal genrejses rent sportsligt, men det er langtfra den eneste udfordring, der venter.

- Vi er bekendte med den udfordring, sommeren bringer. Det er meget vigtigt, at vi træffer de helt rigtige valg i de kommende måneder, siger adm. direktør i Parken Sport & Entertainment Anders Hørsholt.

Som første punkt på dagsordenen skal FC København finde den mand, som skal stå ved roret og føre FCK tilbage på toppen af dansk fodbold. Pletten fra Roland Nilssons ansættelse skal vaskes af med vand, sæbe og en ny cheftræner.

- Vi vil være endnu dygtigere end sidste år. Vi vil afdække endnu mere, så vi kan være så sikre som muligt på at ramme rigtigt, understreger Anders Hørsholt.

- Sidste år tog vi den forkerte beslutning. Vi skal finde en træner, der har kommunikative evner, troværdighed og lederegenskaber. Vi ansætter en leder. Et lys, som de andre skal følge, fortsætter FCK-direktøren.

Kandidaterne til posten opstilles og indfanges af sportsdirektør Carsten V. Jensen, mens bestyrelsen giver den endelige godkendelse.

- Vores håb er at finde en træner til opstarten i slutningen af juni måned, men jeg kan ikke garantere noget, fortæller Hørsholt. 

Sideløbende med trænerjagten planlægger den sportslige ledelse i FC København at hente nye spillere til et hold, som ikke blomstrede ved tilførslen af navne som Christian Grindheim, Pape Pate Diouf og Ragnar Sigurdsson sidste sommer.

- Nogle gange vælger man rigtigt og andre gange forkert. Grundlæggende har vi ramt rigtigt, men når det gælder nogle spillere, kunne vi måske have handlet bedre, siger Anders Hørsholt og indikerer, at nogle af de nyindkøbte skuffelser kan ryge på porten.

- Dér, hvor vi ikke rammer rigtigt, må vi finde nogle nye spillere, slutter direktøren.

Læs også: