Klasseforskellen kom til udtryk, da FC København udraderede AaB i Parken.

På papiret var der lagt op til en topkamp mellem nummer et og tre, da FC København tog imod AaB i Superligaen.

Men på banen var der tale om to hold på forskellige niveauer. FCK lod slet ikke gæsterne komme ind i kampen og havde allerede efter 23 minutter scoret tre mål.

Første scoring stod tilbagevendte Nicolai Jørgensen for efter kun syv minutter, da Claudemir tog et af sine karakteristiske lange indkast. Den bold behandlede Nicolai Jørgensen med klasse, da han kvikt tæmmede bolden med låret og hurtigt satte afslutningen ind bag navnebror Nicolai Larsen.

Målet blev starten på en pragtkamp for Nicolai Jørgensen, der i torsdags også gjorde comeback i Europa League mod Stuttgart.

For kun fem minutter efter det første mål blev han dobbelt målscorer efter endnu en standardsituation. Denne gang var det på Christian Bolaños' hjørnespark, at Nicolai Jørgensen scorede på hoved, idet han nåede højest og pandede bolden over i modsatte hjørne.

FCK lagde et enormt pres på gæsterne, og det betalte sig gang på gang, fordi AaB igen og igen lod sig stresse og mistede bolden. Her var Lasse Nielsen især i vælten med boldtab og dårlig mandsopdækning.

Presset gav pote kort efter 2-0-målet. Igen mistede AaB-holdet bolden, og efter en Claudemir-chance endte det hele med endnu et indkast til brasilianeren. Denne gang pressede Andreas Cornelius sin modstander Kenneth Emil Petersen så meget, at AaB'eren scorede i eget net. Her var der spillet 23 minutter.

Kort efter gik AaB-synderen ud med en skade.

Hjemmeholdet nåede endnu en scoring, inden der blev kaldt til pause af dommer Lars Christoffersen. Det var Christian Bolaños, som blev spillet fri af Claudemir i feltet og med et fikst træk bag om sit eget ben fik bolden forbi den hårdtprøvede back Patrick Kristensen. Men costaricaneren kom ikke selv uden om, for Patrick Kristensen nåede at vælte ham omkuld.

Det blev Cesar Santin, som fik æren af at tage sig af straffesparket, og med et meget sikkert spark i det modsatte hjørne af den hoppende Nicolai Larsen blev kampen reelt set lukket med 4-0.

I de forgående ni kampe i Superligaen har AaB kun scoret en enkelt gang i Parken, og selv om holdet kom bedre med i anden halvleg, skulle vi helt frem til det 82. minut, før den første chance kom.

Mathias Wichmann slog et indlæg i hovedet på indskiftede Jeppe Curth, men afslutningen var uden nogen saft og kraft.

Superligaens tophold benyttede anden halvleg til at køre kampen hjem i et roligt tempo og gav plads til flere unge spillere, mens profiler som Lars Jacobsen og Nicolai Jørgensen fik sig en pause.

To gange kom Andreas Cornelius tæt på scoring efter indlæg fra Pierre Bengtsson, men det blev ved de 4-0, og FCK fører nu rækken 35 point efter 16 kampe. AaB forbliver på tredjepladsen med 26 point.

Næste opgave for løverne er FC Midtjylland hjemme, mens AaB tager imod Horsens.