KØB PLUS!

FCK-fans: Kun guldet tæller

Mesterholdet smed igen point - og FCN nu har overtaget matchbolden

Mens det stadig stod 0-0, og deres yndlinge pressede hårdt, var de mange medfølgende FCK-fans i mægtigt humør.

- Det er kun guldet, der tæller, sang de.

Men efter det skuffende 2-2-resultat er det pludselig FC Nordsjælland, der har fået matchbold. Vinder holdet fra Farum de tre sidste kampe, skal mesterskabspokalen pludselig sendes til Nordsjælland og overrækkes til Nicolai Stokholm.

- Nu behøver vi ikke mere være bange for at miste noget. Nu kan vi kun vinde, kommer det fra en ærlig FCK-træner Carsten V. Jensen, efter at hans hold kun havde hentet det ene point i Haderslev og dermed for anden søndag i træk smidt vigtige point.

Bagud 2-0 så det helt sort ud for mesterskabsfavoritterne, der dog med et hårdt pres fik udlignet og med lidt mere held også kunne have vendt kampen til egen fordel.

Men med en enorm fight fik hjemmeholdet reddet sig igennem krisen og reddet det uafgjorte resultat, som med garanti har skabt enorm jubel hos FCN-træner Kasper Hjulmand og hans mandskab.

- Hjulmand var langt nede, efter at hans hold for nogle kampe siden havde tabt her hos os. Nu gjorde vi også lidt ved FCK, kom det fra Sønderjyske-træner Lars Søndergaard.

Det så helt galt ud for favoritterne fra FCK, da Lasse Vibe blot fem minutter efter pausen bragte hjemmeholdet på 2-0. Fem minutter før pausen var det islandske Hedinsson, der efter et fremragende angreb havde bragte hjemmeholdet på 1-0. Det var sønderjydernes første chance i kampen, så der var virkelig tale om kynisme fra hjemmeholdets side.

- Jeg savnede struktur i vores spil i første halvleg. Vi fik godt nok chancer, men spillet var ikke tilfredsstillende, siger Carsten V. Jensen, der ofrede Kris Stadsgaard og Christian Grindheim allerede i pausen til fordel for de to tilbagevendte Sölvi Ottesen og Thomas Kristensen.

- Vi tog også teten med det samme, og jeg synes, vi spillede en fin anden halvleg, siger Carsten V. Jensen.

FCK lagde også et massivt pres på hjemmeholdet, men sønderjyderne forsvarede sig med klogskab og held.

Knap havde odds-sætterne et kvarter før tid meldt om odds 25 på en FCK-sejr, før Bolaños kvitterede med reduceringen, og da der manglede fem minutter af den ordinære spilletid, var det så den tidligere Sønderjyske-spiller Sölvi Ottesen, der naturligvis med hovedet fik udlignet til 2-2.

Resten var et massivt pres mod Nathan Coes mål, men ind ville bolden ikke.

- De havde bolden meget mere end os, og til sidst pressede de os virkelig i bund. Men heldigvis holdt vi stand. Jeg er lidt stolt over, at det lykkedes at tage point fra FCK. Selv om vi førte 2-0, ved vi godt, at det er svært at holde dem fra chancer, siger Lasse Vibe, der må betegnes som et af Superligaens bedste indkøb.

I vinterpausen hentede Sønderjyskes sportsdirektør den 25-årige kantspiller i FC Vestsjælland, og i sine hidtidige 12 kampe i Superligaen har han nu scoret seks gange.

- Det er vist godkendt, siger Lasse Vibe, der seks gange om ugen tager turen fra Århus til Haderslev og tilbage igen sammen med Tommy Bechmann og Thomas Hansen.

- Det er ikke så slemt. Så når du lige at få stresset af, inden du skal hjem til familien, siger Lasse Vibe.

Og hjemme i Århus er der nok at lave, når man er far til et par drenge på 10 måneder.

- Vi må acceptere at blive trykket i bund af en så god modstander, sagde Henrik Hansen der har karantæne på søndag i Silkeborg.

Læs også: