KØB PLUS!

FCK-boss advarer: Sidste chance, fans!

Bliver der ballade i forbindelse med tilskuermagneten FCK-Brøndby, kan det få alvorlige konsekvenser, frygter FCKs sportsdirektør

Det 'rigtige' københavnske derby er tilbage. Boykot efter boykot er smidt på hylden, og det samme er restriktionerne på, hvem der må komme i Parken, og hvem der ikke må.

I aften klokken 19 er tilhængere af både FC København og Brøndby igen fuldtalligt samlet i Parken efter utallige opgør, hvor enten den ene eller anden side er blevet væk. Over 30.000 billetter er solgt til derbyet, der kan blive det mest sete af slagsen siden 2006.

Men under over-fladen lurer tilskuerballaden, som i løbet af de seneste år har stukket sit grimme ansigt frem flere gange, når Superligaens to mest vindende klubber er tørnet sammen. Nu skal det imidlertid være slut.

Politikerne har rettet luppen mod tilskuersikkerheden på de danske stadions, og ballade i aften kan derfor medføre uoverskuelige konsekvenser, der kan bringe kampene, som vi kender dem, i akut fare.

Det får FC Københavns sportsdirektør, Carsten V. Jensen, til at råbe vagt i gevær.

- Jeg vil opfordre til, at folk nu viser, at det er derbykampe med stemning og tilskuere på lægterne, de vil have. Det er mit inderste håb. Sker det ikke, kan det være sidste gang, vi får mulighed for at afholde kampene på den måde, siger Carsten V.Jensen.

Hvad konsekvenserne af en ny omgang ballade kan blive, er svært at spå om. Men kampe på skæve tidspunkter og politiindsatser betalt af de i forvejen økonomisk trængte klubber er blot nogle af de våben, justitsminister Morten Bødskov (S) har i dén skrivebordsskuffe, som helst ikke skal åbnes.

Desuden foreligger en realistisk mulighed for, at der igen kommer restriktioner på, hvilke fans der lukkes ind til kampene mellem FC København og Brøndby. Hvis der da overhovedet lukkes fans ind. Ligegyldigt hvad konsekvenserne er, skal ballade undgås.

- Kampen skal afvikles i den bedst mulige atmosfære. Den atmosfære og de rammer kan kun være der, hvis alle opfører sig ordentligt. Det er rart at se Parken fyldt op, men jeg har stadig en lille frygt for, at vi ikke kan finde ud af at afvikle den her kamp i ro og orden, og vi derfor kan få kampene lukket ned, bedyrer Carsten V. Jensen.

At der for første gang i årevis er solgt over 30.000 billetter til et københavner-derby, er en kærkommen overraskelse både i Brøndby og på Østerbro. Brøndbys udebaneafsnit er udsolgt, og også FC Københavns tilhængere omfavner det sjældent imødesete opgør.

- Der har været en opsparet interesse for at se det opgør i dansk fodbold, der betyder allermest. Det har stor værdi, at der ikke har været et opgør med tilstedeværelse af begge holds tilhængere i lang tid. Men nu skal den her kamp blive et eksempel på, hvordan de her opgør helst skal afvikles, fortæller FC Københavns sportsdirektør om kampen, der denne gang har endnu et specielt twist.

For første gang i historien mødes de to klubber, mens FC København fører Superligaen, og Brøndby ligger sidst.