FCK afviser historie om kapitaludvidelse

PARKEN Sport & Entertainment A/S afviser, at koncernen har planer om at udvide kapitalen.

Det sker i en fondsbørsmeddelelse udsendt fredag morgen på baggrund af en artikel i BT og på bt.dk.

- Under henvisning til dagens artikel i BT om en hemmelig plan om en kapitaltilførsel til F.C. København skal det herved afkræftes, at der foreligger nogen planer om en forestående kapitalforhøjelse i PARKEN Sport & Entertainment A/S, lyder det i fondsbørsmeddelelsen. 

Artiklen, som FCK afviser indholdet af, kan læses her:

Ifølge BTs oplysninger har FC Københavns ledelse arbejdet intenst på at skabe en kapitalindsprøjtning, der vil gøre klubben overlegen på transfermarkedet, og at planerne vil blive præsenteret, når efterårets sidste kamp, Champions League-opgøret mod Real Madrid i Parken på tirsdag, er blevet afviklet.

Det eksakte beløb er endnu ukendt, men kilder vurderer, at der kan være tale om en styrkelse af den sportslige del af Parken, altså FC København, på helt op til 200 mio. kr.

- Vi skal investere i at få det hold, der er i stand til at komme gennem kvalifikationen til Champions League. Det er det, der er vores overordnede målsætning efter indfrielsen af det delmål, der hedder et mesterskab. For selv om andre måske er favoritter til mesterskabet lige nu, så går vi efter det, og hvis nogen prøver at tage det fra os, så skal de få kamp til stregen, sagde Anders Hørsholt i det omtalte interview med Tipsbladet, men over for BT ønsker han ikke på nuværende tidspunkt at konkretisere sin udtalelse.

- Jeg forventer at uddybe efter vores Champions League-kamp mod Real Madrid i næste uge, lyder det i en SMS fra Anders Hørsholt.

Parken har siden rædselsregnskabet i 2009, der viste et underskud på 246 mio. kr. efter afskrivninger på blandt andet goodwill og ejendomme, betalt af på sin gæld, og har derfor ikke investeret så tungt i fodbolddelen af selskabet som tidligere.

I samme periode har konkurrenterne i Superligaen også været svækket som følge af finanskrisen, og ’der har været mindre budgetter hele vejen rundt’, som Anders Hørsholt udtrykte det forleden, men nu er både Brøndby og FC Nordsjælland kommet til penge, mens AaB og FC Midtjylland har opbygget slagkraftige hold gennem egen avl, hvilket nu tvinger københavnerne tilbage i et højere gear.

Parkens bestyrelsesformand, John Dueholm, har ikke ønsket at kommentere BTs oplysninger om en forestående kapitaltilførelse.

Læs også: