KØB PLUS!

Faxe forbereder spillerne til skæbnekamp

Brøndby-spillerne blev klædt på til skæbnekamp med konsulent John Faxe Jensen som indpisker

Et nederlag i Silkeborg vil gøre i aften til tidsrammen, hvor Brøndby IF gik fra bundhold til isoleret bundskraber.

Hvis cheftræner Auri Skarbalius ikke får hængt nogle koteletter i traditionsklubbens hungrende spisekammer, så kan det blive sidste gang, litaueren har stået foran et kamera og forklaret en Brøndby-skuffelse.

Men dømt ud fra de sidste forberedelser inden skæbnemødet mod Silkeborg, så er det ikke sikkert, at en fyring vil ændre det store for spillerne. Konsulent John Faxe Jensen var igen manden, der med tilråb dirigerede spillerne gennem træningsøvelserne, mens cheftræner Auri Skarbalius så tavs til fra afstand.

John Faxe Jensen havde ikke lyst til at kommentere sin dominans, da han forlod træningen før tid for at skynde sig til bijobbet som kommentator i forbindelse med 6’erens Premier League-kamp mellem Arsenal og Fulham.

- Det er Auris opgave at udtale sig til pressen.

Det gjorde Auri så. Også selvom træneren er godt træt af, at der spekuleres i John Faxe Jensens fremtrædende rolle.

- Vi aftaler inden træningen, hvem der styrer hvad. Måske er det John, der kører nogle øvelser og råber mest. Men så er der andre, der taler individuelt med spillerne. I de store klubber ude i Europa har man også mange cheftrænere, der stort set ikke taler med spillerne i løbet af træningen, siger Auri Skarbalius.

Han fastholder, at det stadig er ham, der bestemmer retningen, når Brøndby skal forsøge at vinde for anden gang i sæsonen - over det eneste hold, der hidtil har tabt til Brøndby.

Det gjorde Silkeborg så igen i pokalturneringen i midtugen.

- Vi har brugt den kamp til at fortælle spillerne, at når de holder aftalerne og kæmper hårdt i perioder med modgang, så kommer sejrene også. Jeg er dybt frustreret over alle de nederlag, vi har haft. Men mod Silkeborg viste spillerne, at de alligevel stadig har en stor vilje til at vinde, siger Auri Skarbalius.

Forsøget bliver uden karantæneramte Dario Dumic og Quincy Antipas. Sidstnævnte var også i midtugens pokalsejr en nødvendig drivkraft, når Brøndby skulle score et af sine sjældne mål. I stedet var Dennis Rommedahl tilbage i træning efter sine lyskeproblemer. Dog uden at vise sprudlende spillelyst.

- Nu var det min første træning i et stykke tid. Det er træneren, der afgør, om jeg er klar til at spille, siger Dennis Rommedahl.

Hverken han eller Auri Skarbalius havde lyst til at kommentere, at blandt andre FCK-direktør Anders Hørsholt er begyndt at tale om, hvordan man vil savne Brøndby, hvis de rykker ud næste år.

- Alle dømmer os ude nu, Men det er ikke sådan, at vi bruger det til motivation til en trodsreaktion. Lige nu får vi ikke produktet af vores arbejde, og det er derfor helt fair, at vi ligger, hvor vi gør, siger Skarbalius.