KØB PLUS!

Farvel til Mr. Elskelig

KOMMENTAR

Lynge Jakobsen er en elskelig mand. Slå op under jovial, og der burde være et billede af Lynge i spillertunnellen under Aalborg Stadion med et rødt halstørklæde.

Faktisk er det - er min påstand - en del af forklaringen på mandens evne til at overleve i en hård branche. For jeg fornærmer vist ingen - heller ikke Lynge Jakobsen - ved at sige, at udgangspunktet for at skabe en storklub var til stede efter CL-deltagelsen i 2008. Dengang var egenkapitalen 168 mio. kr. I dag er den på 19 mio. kr.

Jeg er også med på, at AaBs dårlige beslutninger i den periode ikke kan tørres af på Lynge Jakobsen alene, for det var bestyrelsen, der blev grådige og troede, at mursten kunne forvandles til guld. Det kunne de ikke. De mursten var og blev mursten - bare mindre og mindre værd fra første ejerdag.

Men Lynge Jakobsen formåede med sin nordjyske lune at skærme en klub, der burde have fået en ordentlig skideballe for at smide så meget potentiale ud med badevandet. Og som for halvandet år siden var minutter fra at forlade Superligaen. Den daværende bestyrelse og øverste ledelse i klubben burde for altid komme og rydde sne foran Lynge Jakobsens hus som tak for, at mandens charme er så voldsom.

Siden er forretningen spidset til, selv om man forventer et underskud på 10 mio. kr. i år. Og det er kun i fodboldverdenen, man kan sælge det som en succes, fordi det trods alt er 30 mio. kr. bedre end sidste år. Og Lynge Jakobsen skal da også have ros for at skabe et talentfuld hold med salgbare emner, som Kent Nielsen - trods vanskeligheder undervejs - har skabt gode resultater med. Men det var af nød, ikke som følge af en langsigtet strategi.

Lynge Jakobsen har været en kæmpe figur i dansk fodbold. Masser af succes, masser af opture. Han var indtil i sommer den eneste sportsdirektør, der formåede at bryde FCK-Brøndby dominansen, når det kom til at hente mesterskaber i det sidste tiår. Han formåede dog ikke at skabe den langvarige succes, der for alvor kunne have udfordret toppen af dansk fodbold. Men hele vejen igennem har han været så skide charmerende. Og den kommer vi til at savne.

Din kommentar

Kommentarer

Bl.a Aalborg stadion

Skrevet af Anonym, Torsdag den 10. januar 2013, 12:09

Bl.a Aalborg stadion tror jeg der skulle stå, har truffet ham mange gange på Århus stadion når Aab har gæstet, rigtig hyggelig fyr og stor fodboldelsker altid med Aab. Respekt fra en hvii